Baardtransplantaties rage bij Amerikaanse hipsters

Een beetje baard kan u 5000 euro kosten. © Getty Images/iStockphoto
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Een nieuwe trend woedt in de VS: om te voldoen aan het imago van de grootstedelijke, baardige ‘hipster’ onderwerpen mannen zich aan haartransplantaties in het gezicht.

Een zichzelf respecterende Amerikaanse hipster – de trend dringt ook in Europa door – rijdt met een ‘fixed gear’-fiets (een doortrapper, dus), eet biologisch, drinkt bier uit een onafhankelijke microbrouwerij en draagt een uit de kluiten gewassen baard. Dat is voor veel mannen makkelijker gezegd aan gedaan en dus houden plastische chirurgen in New York, waar de trend het hardste woedt, zich steeds meer bezighouden met het transplanteren van gezichtsbeharing.

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Haar wordt van het hoofd en de borst genomen en ingeplant in de baard. Afhankelijk van hoeveel haar er van adres verandert, kost de behandeling 3000 dollar (2200 euro) voor het invullen van kale plekken tot 7000 dollar (5100 euro) voor het uit het niets creëren van een volle baard.

Chassidim

Dokters vertellen aan de website DNA Info dat ze vroeger nauwelijks ooit een baardtransplantatie uitvoerden, maar er onder de invloed van de hipstertrend nu makkelijk vier-vijf per week doen. “Of je het nu over de hipster uit Brooklyn hebt of over een kaderlid van een reclamebureau, gezichtsbeharing is de look van het moment”, zegt Jerffrey Epstein, die de deur van zijn praktijk platgelopen ziet worden door lui die een smak geld veil hebben voor een betere baard.

Het zijn overigens niet alleen hipsters en modebewuste yuppen die zich aan baardtransplantaties wagen, schrijft DNA Info. In hun zog volgen chassidische joden, transseksuelen en mannen die simpelweg van hun babyface af willen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content