Duizenden inwoners van Rome verlieten woensdag de Italiaanse hoofdstad, omdat een Italiaanse zelfverklaarde wetenschapper tientallen jaren geleden zou hebben voorspeld dat een aardbeving Rome op 11 mei 2011 zou treffen. Dat gebeurde niet, maar op dezelfde dag beefde de aarde wel in Zuid-Spanje. Dat is nu koren op de molen van bijgelovigen.

Oorzaak van de paniek in Rome was het al maanden op het internet circulerende gerucht dat Raffaele Bendandi, die in 1979 overleed, kort voor zijn dood voorspelde dat een zware aardbeving de stad op 11 mei 2011 met de grond gelijk zou maken. Dat Bendandi volgens zijn aanhangers verschillende aardbevingen juist voorspelde, droeg uiteraard bij aan de hysterie.

Dat de aarde woensdag niet in Rome, maar wel in Zuid-Spanje beefde, leidt op het internet nu tot reacties als 'hij zat er niet ver naast' en 'Bendandi had dan toch gelijk'.

Toch is de hele zaak zo goed als zeker één groot toeval. Het geofysisch observatorium van Faenza, de geboorteplaats van Bendandi, zei dinsdag zelfs dat er in de geschriften van de man geen enkele vermelding staat van een voorspelling van een aardbeving op 11 mei en/of in Rome. (KVDA)

Duizenden inwoners van Rome verlieten woensdag de Italiaanse hoofdstad, omdat een Italiaanse zelfverklaarde wetenschapper tientallen jaren geleden zou hebben voorspeld dat een aardbeving Rome op 11 mei 2011 zou treffen. Dat gebeurde niet, maar op dezelfde dag beefde de aarde wel in Zuid-Spanje. Dat is nu koren op de molen van bijgelovigen. Oorzaak van de paniek in Rome was het al maanden op het internet circulerende gerucht dat Raffaele Bendandi, die in 1979 overleed, kort voor zijn dood voorspelde dat een zware aardbeving de stad op 11 mei 2011 met de grond gelijk zou maken. Dat Bendandi volgens zijn aanhangers verschillende aardbevingen juist voorspelde, droeg uiteraard bij aan de hysterie. Dat de aarde woensdag niet in Rome, maar wel in Zuid-Spanje beefde, leidt op het internet nu tot reacties als 'hij zat er niet ver naast' en 'Bendandi had dan toch gelijk'. Toch is de hele zaak zo goed als zeker één groot toeval. Het geofysisch observatorium van Faenza, de geboorteplaats van Bendandi, zei dinsdag zelfs dat er in de geschriften van de man geen enkele vermelding staat van een voorspelling van een aardbeving op 11 mei en/of in Rome. (KVDA)