Historici wijzen erop dat onze landsgrenzen een product zijn van duizend jaar geschiedenis. De grenzen van de Europese landen zijn de afgelopen eeuwen inderdaad vaak veranderd.

In de middeleeuwen behoorde het grootste deel van het Belgische grondgebied bijvoorbeeld nog tot het Heilige Roomse Rijk.

In dit filmpje kunt u zien hoe de landen van Europa sinds het jaar 1000 zijn geëvolueerd tot hun huidige vorm. Een aanrader voor wie inmiddels vergeten is welke vreemde mogendheden onze gebieden allemaal hebben overheerst. (YD)

Historici wijzen erop dat onze landsgrenzen een product zijn van duizend jaar geschiedenis. De grenzen van de Europese landen zijn de afgelopen eeuwen inderdaad vaak veranderd. In de middeleeuwen behoorde het grootste deel van het Belgische grondgebied bijvoorbeeld nog tot het Heilige Roomse Rijk. In dit filmpje kunt u zien hoe de landen van Europa sinds het jaar 1000 zijn geëvolueerd tot hun huidige vorm. Een aanrader voor wie inmiddels vergeten is welke vreemde mogendheden onze gebieden allemaal hebben overheerst. (YD)