Mussolini had minnares uit Belgisch koningshuis

Marie-José van Savoie, dochter van Albert I en prinses van België, had een verhouding met de Italiaanse fascistische leider Benito Mussolini.

De vijf jaar geleden overleden zoon van Benito Mussolini, Romano, onthulde dat in een brief. Die verscheen woensdag in het Italiaanse weekblad Oggi, dat de echtheid van de brief bij Maria Scicolone, echtgenote van Romano Mussolini, verifieerde. De vrouw van Il Duce, Rachel Mussolini, was op de hoogte van de affaire, voegt het blad eraan toe.

De oudste dochter van koning Albert I en koningin Elisabeth, zus van Leopold III en prins-regent Karel, trouwde met Umberto van Savoie, de enige zoon van koning Victor Emmanuel III van Italië. Ze was in mei 1946 gedurende een maand koningin van Italië, tussen de troonsafstand van haar schoonvader en de afschaffing van de monarchie in Italië.

Liefdesrelatie afgebroken omdat Mussolini ‘dat wou’

Romano Mussolini schreef in 1971 in een brief aan Antonio Terzi, een verantwoordelijke van de Italiaanse krant Corriere della Serra: “Ik kan met de hand op het hart bevestigen dat we thuis vaak gepraat hebben over zowel de politieke als de gevoelsrelatie die tussen Marie-José en mijn vader bestond, en ik kan zeggen dat mijn moeder hierover altijd duidelijk geweest is (ook al was het met een logische terughoudendheid): er was gedurende een korte periode een liefdesrelatie tussen mijn vader en de prinses van Piëmont, die, denk ik, afgebroken werd omdat mijn vader dat wou.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content