In de eerste drie maanden van dit jaar heeft het maar vier dagen gevroren. Het jaar voordien waren er in dezelfde periode 50 vriesdagen. Beide winters waren uitzonderlijk, maar voor de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) komt de milde winter beter uit. Dat berekenden de kranten Le Soir en De Standaard.

Want een harde winter betekent veel tijdelijke werkloosheid wegens weersomstandigheden, terwijl dat in de milde winter minder voorkomt. Volgens de kranten keerde de RVA in de eerste drie maanden van dit jaar 51,4 miljoen euro uit voor weersgebonden tijdelijke werkloosheid. Een jaar eerder was dat bedrag ruim drie keer zo groot, namelijk 178 miljoen euro. (Belga/RR)

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft het maar vier dagen gevroren. Het jaar voordien waren er in dezelfde periode 50 vriesdagen. Beide winters waren uitzonderlijk, maar voor de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) komt de milde winter beter uit. Dat berekenden de kranten Le Soir en De Standaard.Want een harde winter betekent veel tijdelijke werkloosheid wegens weersomstandigheden, terwijl dat in de milde winter minder voorkomt. Volgens de kranten keerde de RVA in de eerste drie maanden van dit jaar 51,4 miljoen euro uit voor weersgebonden tijdelijke werkloosheid. Een jaar eerder was dat bedrag ruim drie keer zo groot, namelijk 178 miljoen euro. (Belga/RR)