Koen Meulenaere

Milan Jovanovic

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Is er nog iemand verbaasd dat het wereldwijde financiële systeem voor de zoveelste keer in elkaar stort?

Als we goed mee zijn, is het als volgt. Milan Jovanovic verdiende bij Liverpool zes miljard pond per seizoen. Zijn tegenprestatie bestond uit het spelen van in totaal vijf niet eens volledige voetbalwedstrijden.

Na intense onderhandelingen door manager Herman Van Holsbeeck zal Milan de komende jaren voor Anderlecht uitkomen, tegen het in België gangbare salaris: vierduizend euro per maand. Plus een auto van de club in bruikleen, een Toyota Avensis!

Om het inkomensverlies van Milan enigszins te compenseren, zal Liverpool hem wel tot het einde van het contract dat hij bij hen had gesloten, dat is tot 2013, een tegemoetkoming uitkeren van 250 miljoen euro. Per maand. Om dus helemaal geen enkele voetbalwedstrijd meer te spelen, tenzij voor een ander. En hij wordt vanzelfsprekend weer eigenaar van zijn portretrechten en van zijn ruim assortiment aan merchandisingartikelen, die voortaan in de fanshop van Kiki Vanden Stock te koop zullen zijn.

Is er nog iemand verbaasd dat het wereldwijde financiële systeem voor de zoveelste keer in elkaar stort? Uw Scout zal zijn contacten in de hogere politieke kringen van de Europese Unie aanspreken: Herman Van Holsbeeck moet naar Griekenland, en bij uitbreiding naar alle andere quasifailliete Europese landen. Wie een zaak als met Jovanovic kan afronden, die kan ook de Griekse schuldencrisis oplossen. En de euro redden.

Laten we nu hopen dat Milan al niet in zijn eerste match geblesseerd uitvalt, of vierduizend euro per maand naar de knoppen. Ze zitten al met Ronald Vargas en Lucas Biglia, om te zwijgen van Olivier Deschacht en Jonathan Legear. Anderlecht doet er best aan nog één grote transfer te verrichten: dokter Mendoza.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content