Gewezen televiesiepresentator Walter Capiau heeft zich in de jaren 60 schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen. Dat zou gebeurd zijn op jeugdkampen. De presentator was toen zelf 24. De feiten zijn dus 50 jaar oud.

'Voor mij was dat een jeugdzonde', zei Capiau in 'De Ochtend' op Radio 1. 'Ik heb het op een bepaald moment afgesloten voor mezelf. Ik had er geen behoefte aan om daar nog op terug te komen.'

Officieel twee slachtoffers

In het dossier is er sprake van twee slachtoffers. Dat bevestigt Filiep Jodts, procureur des konings van het parket van Veurne. "Er kwam eind 2010 een eerste klacht binnen bij het federale parket. Zij hebben de zaak dan aan Veurne doorgespeeld. Capiau is dan hier verhoord. Het gaat om seksuele aanrakingen bij twee tieners uit zijn vriendensfeer", aldus de procureur.

Daarmee spreekt hij de eerdere meldingen van zes slachtoffers tegen. "In het dossier zijn er maar twee slachtoffers gehoord. Dat sluit niet uit dat er misschien meer gevallen waren, maar daar hebben we hier geen weet van."

De twee slachtoffers werden tijdens het gerechtelijk onderzoek geconfronteerd met Walter Capiau, die het misbruik daarna toegaf.

De feiten bleven zonder strafrechtelijk gevolg omdat ze verjaard zijn.

Kijkcijferkanonnen
Walter Capiau presenteerde zowel voor de toenmalige BRT als voor VTM echte kijkcijferkanonnen. Hij was onder meer de presentator van Hoger Lager en Het Rad van Fortuin. Toen hij De Kinderacademie presenteerde, werd hij al geconfroteerd met hardnekkige geruchten over kindermisbruik. Hij ontkende dat toen in alle toonaarden.

De presentator, die intussen 74 is, gaf nu aan toe dat hij zich wel degelijk bezondigd heeft 'aan zeer erge feiten.' 'Er zijn zovele jaren overheen gegaan. Nu word ik er opnieuw mee geconfronteerd. Ik heb ontzettend veel spijt.' (EE/TE)

Gewezen televiesiepresentator Walter Capiau heeft zich in de jaren 60 schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen. Dat zou gebeurd zijn op jeugdkampen. De presentator was toen zelf 24. De feiten zijn dus 50 jaar oud.'Voor mij was dat een jeugdzonde', zei Capiau in 'De Ochtend' op Radio 1. 'Ik heb het op een bepaald moment afgesloten voor mezelf. Ik had er geen behoefte aan om daar nog op terug te komen.'Officieel twee slachtoffersIn het dossier is er sprake van twee slachtoffers. Dat bevestigt Filiep Jodts, procureur des konings van het parket van Veurne. "Er kwam eind 2010 een eerste klacht binnen bij het federale parket. Zij hebben de zaak dan aan Veurne doorgespeeld. Capiau is dan hier verhoord. Het gaat om seksuele aanrakingen bij twee tieners uit zijn vriendensfeer", aldus de procureur. Daarmee spreekt hij de eerdere meldingen van zes slachtoffers tegen. "In het dossier zijn er maar twee slachtoffers gehoord. Dat sluit niet uit dat er misschien meer gevallen waren, maar daar hebben we hier geen weet van." De twee slachtoffers werden tijdens het gerechtelijk onderzoek geconfronteerd met Walter Capiau, die het misbruik daarna toegaf. De feiten bleven zonder strafrechtelijk gevolg omdat ze verjaard zijn.Kijkcijferkanonnen Walter Capiau presenteerde zowel voor de toenmalige BRT als voor VTM echte kijkcijferkanonnen. Hij was onder meer de presentator van Hoger Lager en Het Rad van Fortuin. Toen hij De Kinderacademie presenteerde, werd hij al geconfroteerd met hardnekkige geruchten over kindermisbruik. Hij ontkende dat toen in alle toonaarden. De presentator, die intussen 74 is, gaf nu aan toe dat hij zich wel degelijk bezondigd heeft 'aan zeer erge feiten.' 'Er zijn zovele jaren overheen gegaan. Nu word ik er opnieuw mee geconfronteerd. Ik heb ontzettend veel spijt.' (EE/TE)