"Ik heb nu eenmaal een sterke drang dat alles juist is. Ik wil me verontschuldigen bij u (VRT-journalist Ivan De Vadder, nvdr) en uw collega's", klonk het. Eind 2010 liep De Vadder bijna weg

tijdens een interview met Leterme toen die laatste bleef praten en geen oren leek te hebben naar de vragen van De Vadder.

Leterme bevestigde ook dat hij nog een lijstje heeft liggen van mensen die hij nu wil bellen, onder meer om te zeggen dat hij bepaalde dingen "zo niet bedoelde". "In de politiek wordt 'gemenst', dat wil zeggen dat er fouten worden gemaakt", klonk het.

N-VA

Leterme zei in de RTBF-studio's ook nog dat hij zich niet verantwoordelijk acht voor het huidige electorale overwicht de N-VA, de partij waarmee hij en zijn partij CD&V in 2004 een kartel vormde en die toen amper 1 federale volksvertegenwoordiger (Geert Bourgeois) telde.

In een recente peiling schiet de N-VA naar bijna 40 procent. Maar het huidige succes heeft volgens Leterme niets te maken de vorming van het kartel in 2004. Het succes van de N-VA is volgens Leterme toe te schrijven aan "de keuze van de Vlaamse kiezer". Een deel het Vlaamse electoraat steunde nu eenmaal het nationalistische programma van De Wever, aldus Leterme. (Belga/TE)

"Ik heb nu eenmaal een sterke drang dat alles juist is. Ik wil me verontschuldigen bij u (VRT-journalist Ivan De Vadder, nvdr) en uw collega's", klonk het. Eind 2010 liep De Vadder bijna weg tijdens een interview met Leterme toen die laatste bleef praten en geen oren leek te hebben naar de vragen van De Vadder. Leterme bevestigde ook dat hij nog een lijstje heeft liggen van mensen die hij nu wil bellen, onder meer om te zeggen dat hij bepaalde dingen "zo niet bedoelde". "In de politiek wordt 'gemenst', dat wil zeggen dat er fouten worden gemaakt", klonk het. N-VA Leterme zei in de RTBF-studio's ook nog dat hij zich niet verantwoordelijk acht voor het huidige electorale overwicht de N-VA, de partij waarmee hij en zijn partij CD&V in 2004 een kartel vormde en die toen amper 1 federale volksvertegenwoordiger (Geert Bourgeois) telde. In een recente peiling schiet de N-VA naar bijna 40 procent. Maar het huidige succes heeft volgens Leterme niets te maken de vorming van het kartel in 2004. Het succes van de N-VA is volgens Leterme toe te schrijven aan "de keuze van de Vlaamse kiezer". Een deel het Vlaamse electoraat steunde nu eenmaal het nationalistische programma van De Wever, aldus Leterme. (Belga/TE)