Wegens ernstige gezondheidsproblemen geeft Wilfried Martens tijdelijk het voorzitterschap van de Europese Volkspartij (EVP), door aan Joseph Daul, de fractieleider van de EVP in het Europees Parlement. Dat staat in een EVP-mededeling.

De 77-jarige Belgische ex-premier is aan een derde termijn bezig als voorzitter van de EVP, de grootste politieke familie in Europa. Zijn mandaat loopt af in 2015. Martens moest dus nog de EVP langs de Europese verkiezingen van volgend jaar loodsen. Maar zijn gezondheidstoestand maakt hem dat onmogelijk.

Ziekenhuis

Hij legt "tot nader order" zijn functie neer en, conform de statuten van de EVP, geeft hij de fakkel door aan de EVP-fractieleider in het Europees Parlement. Naar verluidt is de gezondheidstoestand van Martens erg verzwakt.

De EVP wenst de familie van Martens sterkte toe "in deze moeilijke tijden". Enkele maanden terug was Martens al eens in het ziekenhuis opgenomen met bloedstollingsproblemen. (Belga/AVE)

Wegens ernstige gezondheidsproblemen geeft Wilfried Martens tijdelijk het voorzitterschap van de Europese Volkspartij (EVP), door aan Joseph Daul, de fractieleider van de EVP in het Europees Parlement. Dat staat in een EVP-mededeling. De 77-jarige Belgische ex-premier is aan een derde termijn bezig als voorzitter van de EVP, de grootste politieke familie in Europa. Zijn mandaat loopt af in 2015. Martens moest dus nog de EVP langs de Europese verkiezingen van volgend jaar loodsen. Maar zijn gezondheidstoestand maakt hem dat onmogelijk. Hij legt "tot nader order" zijn functie neer en, conform de statuten van de EVP, geeft hij de fakkel door aan de EVP-fractieleider in het Europees Parlement. Naar verluidt is de gezondheidstoestand van Martens erg verzwakt. De EVP wenst de familie van Martens sterkte toe "in deze moeilijke tijden". Enkele maanden terug was Martens al eens in het ziekenhuis opgenomen met bloedstollingsproblemen. (Belga/AVE)