De 23-jarige Poolse immigrant, Aaron Kosminski, werd enige tijd geleden aangeduid als Jack The Ripper, de man die 126 jaar geleden op gruwelijke wijze minstens vijf vrouwen in de straten van Whitechapel in Oost-Londen, op basis van een gedetailleerde analyse. Het dna werd gevonden op een zijden sjaal die naar verluidt nabij het zwaar mishandelde lichaam van Ripper-slachtoffer Catherine Eddowes lag.

Maar de wetenschapper die de analyse uitvoerde, heeft blijkbaar een basisfout gemaakt die de zaak tegen Kosminski ondermijnt. Bioloog Jari Louhelainen van de Liverpool John Moores University zou een komma verkeerd hebben gezet waardoor de berekening niet meer klopt. De suggestie dat Kosminski en de Ripper een en dezelfde persoon zijn, is dus gebaseerd op veronderstellingen.

Mysterie

Kosminski was een van de verdachten van de Ripper-moorden, maar de politie slaagde er niet in om dit te bewijzen en kon hem dus niet voor de rechter brengen. Omwille van psychische problemen werd hij opgesloten in het Colney Hatch Lunatic Asylum. Hij verbleef in verschillende instellingen voor zwakzinnigen, tot zijn dood in 1919. Hij werd 53 jaar oud.

Gedurende 126 jaar zijn talloze artikels in kranten en tijdschriften, wetenschappelijke en pseudo-wetenschappelijke boeken, en films gewijd aan de mythische seriemoordenaar Jack The Ripper. Met de nieuwe onthullingen lijkt van de grootste mysteries in de Britse misdaadgeschiedenis opnieuw een raadsel te worden.

De 23-jarige Poolse immigrant, Aaron Kosminski, werd enige tijd geleden aangeduid als Jack The Ripper, de man die 126 jaar geleden op gruwelijke wijze minstens vijf vrouwen in de straten van Whitechapel in Oost-Londen, op basis van een gedetailleerde analyse. Het dna werd gevonden op een zijden sjaal die naar verluidt nabij het zwaar mishandelde lichaam van Ripper-slachtoffer Catherine Eddowes lag.Maar de wetenschapper die de analyse uitvoerde, heeft blijkbaar een basisfout gemaakt die de zaak tegen Kosminski ondermijnt. Bioloog Jari Louhelainen van de Liverpool John Moores University zou een komma verkeerd hebben gezet waardoor de berekening niet meer klopt. De suggestie dat Kosminski en de Ripper een en dezelfde persoon zijn, is dus gebaseerd op veronderstellingen. Kosminski was een van de verdachten van de Ripper-moorden, maar de politie slaagde er niet in om dit te bewijzen en kon hem dus niet voor de rechter brengen. Omwille van psychische problemen werd hij opgesloten in het Colney Hatch Lunatic Asylum. Hij verbleef in verschillende instellingen voor zwakzinnigen, tot zijn dood in 1919. Hij werd 53 jaar oud.Gedurende 126 jaar zijn talloze artikels in kranten en tijdschriften, wetenschappelijke en pseudo-wetenschappelijke boeken, en films gewijd aan de mythische seriemoordenaar Jack The Ripper. Met de nieuwe onthullingen lijkt van de grootste mysteries in de Britse misdaadgeschiedenis opnieuw een raadsel te worden.