Walter Pauli (45) begint begin september te werken voor Knack. 'Wij zijn erg blij met deze aanwinst', zegt uitgever Jos Grobben. 'Hiermee halen we een absolute topper binnen.' Pauli zal zich voor Knack toeleggen op politieke en breed maatschappelijke verslaggeving.

'Ik wil bij Knack mijn werk van bij De Morgen verder zetten,' zegt Walter Pauli, 'goede, scherpe journalistiek en als het kan ook nog in een goed geschreven stuk.'

Van Walter Pauli doet al jaren de boutade de ronde dat hij De Morgen op zijn eentje volschrijft. Zelfs vanuit de tourkaravaan in de Ronde Van Frankrijk vond Pauli tijd om naast enkele bladzijden wielerverslaggeving nog een in memoriam voor een overleden socialist, een kritisch opiniestuk 'Pauli's Pen' over de bisschoppenconferentie en een nieuwsstuk over de erven van Hergé te schrijven. Als het moest, schreef hij dan ook nog het standpunt van de krant.

De Slimste Mens Ter Wereld

Pauli is in Vlaanderen ongetwijfeld de journalist met de grootste encyclopedische kennis. Wie bij De Morgen iets niet vindt via Google, vraagt het aan Walter. Het was dan ook bijzonder pijnlijk toen hij bij een deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld meteen in de eerste uitzending naar huis werd gestuurd. Wellicht waren de vragen te gemakkelijk.

Meer nog dan als een topverslaggever en als journalist met een gouden pen, is Walter Pauli bekend als opiniemaker die het politiek en maatschappelijk debat animeert of in gang trekt. (EE)

Walter Pauli (45) begint begin september te werken voor Knack. 'Wij zijn erg blij met deze aanwinst', zegt uitgever Jos Grobben. 'Hiermee halen we een absolute topper binnen.' Pauli zal zich voor Knack toeleggen op politieke en breed maatschappelijke verslaggeving. 'Ik wil bij Knack mijn werk van bij De Morgen verder zetten,' zegt Walter Pauli, 'goede, scherpe journalistiek en als het kan ook nog in een goed geschreven stuk.' Van Walter Pauli doet al jaren de boutade de ronde dat hij De Morgen op zijn eentje volschrijft. Zelfs vanuit de tourkaravaan in de Ronde Van Frankrijk vond Pauli tijd om naast enkele bladzijden wielerverslaggeving nog een in memoriam voor een overleden socialist, een kritisch opiniestuk 'Pauli's Pen' over de bisschoppenconferentie en een nieuwsstuk over de erven van Hergé te schrijven. Als het moest, schreef hij dan ook nog het standpunt van de krant. De Slimste Mens Ter Wereld Pauli is in Vlaanderen ongetwijfeld de journalist met de grootste encyclopedische kennis. Wie bij De Morgen iets niet vindt via Google, vraagt het aan Walter. Het was dan ook bijzonder pijnlijk toen hij bij een deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld meteen in de eerste uitzending naar huis werd gestuurd. Wellicht waren de vragen te gemakkelijk. Meer nog dan als een topverslaggever en als journalist met een gouden pen, is Walter Pauli bekend als opiniemaker die het politiek en maatschappelijk debat animeert of in gang trekt. (EE)