Op Radio 1 bevestigde voormalig televisiepresentor Walter Capiau dat het gerecht hem ondervraagd heeft over het seksueel misbruik van twee jongens. Capiau bekent de feiten die dateren van in de jaren zestig. Het parket van Veurne confronteerde hem onlangs met twee slachtoffers.

Het zou gaan om iemand bij de scouts en om iemand in de familiale kring van Capiau.

'Vriendschappelijke relaties'

'Het is allemaal zolang geleden,' zei Walter Capiau in De Ochtend. 'Het ging om uit de hand gelopen vriendschappelijke relaties. Dat paste toen in het tijdskader. Ik wil het allemaal niet minimaliseren, maar ik zie het als een fout uit mijn jeugdjaren. De sfeer was toen helemaal anders. Over dergelijke dingen werd toen nooit gepraat.'

Walter Capiau is nu 74. De feiten waarmee het parket hem confronteerde, dateren van toen hij 24 was, precies 50 jaar geleden dus. De feiten zijn verjaard en blijven dus zonder strafrechtelijk gevolg.

'Het spijt me'

'Het spijt me wat er gebeurd is,' zei Capiau vanochtend. 'Ik heb dat ook gezegd in de confrontatie met de slachtoffers. Eén van de twee jongens heeft me alles vergeven. '

Het parket van Veurne bevestigt dat het gaat om twee personen. In die tijd behoorden ze tot de vriendenkring van Walter Capiau.

'Een jeugdzonde'

'Voor mij was dat een jeugdzonde die gebeurde in een periode waarin alles wat daarrond hing tot een taboewereld behoorde,' zei Capiau. ' Op zeker ogenblik heb ik dat van mij afgezet. Ik heb dat afgesloten. Ik heb gezegd: nu is dat gedaan. Sindsdien was dat een stuk van mijn leven dat achter de rug was. Ik had er geen nood aan om daarop terug te komen.' (EE)

Op Radio 1 bevestigde voormalig televisiepresentor Walter Capiau dat het gerecht hem ondervraagd heeft over het seksueel misbruik van twee jongens. Capiau bekent de feiten die dateren van in de jaren zestig. Het parket van Veurne confronteerde hem onlangs met twee slachtoffers. Het zou gaan om iemand bij de scouts en om iemand in de familiale kring van Capiau. 'Vriendschappelijke relaties' 'Het is allemaal zolang geleden,' zei Walter Capiau in De Ochtend. 'Het ging om uit de hand gelopen vriendschappelijke relaties. Dat paste toen in het tijdskader. Ik wil het allemaal niet minimaliseren, maar ik zie het als een fout uit mijn jeugdjaren. De sfeer was toen helemaal anders. Over dergelijke dingen werd toen nooit gepraat.' Walter Capiau is nu 74. De feiten waarmee het parket hem confronteerde, dateren van toen hij 24 was, precies 50 jaar geleden dus. De feiten zijn verjaard en blijven dus zonder strafrechtelijk gevolg. 'Het spijt me' 'Het spijt me wat er gebeurd is,' zei Capiau vanochtend. 'Ik heb dat ook gezegd in de confrontatie met de slachtoffers. Eén van de twee jongens heeft me alles vergeven. ' Het parket van Veurne bevestigt dat het gaat om twee personen. In die tijd behoorden ze tot de vriendenkring van Walter Capiau. 'Een jeugdzonde' 'Voor mij was dat een jeugdzonde die gebeurde in een periode waarin alles wat daarrond hing tot een taboewereld behoorde,' zei Capiau. ' Op zeker ogenblik heb ik dat van mij afgezet. Ik heb dat afgesloten. Ik heb gezegd: nu is dat gedaan. Sindsdien was dat een stuk van mijn leven dat achter de rug was. Ik had er geen nood aan om daarop terug te komen.' (EE)