Tom Coninx (36) begon zijn carrière als sportpresentator bij de regionale zender TV Limburg, nu TVL. De jongste 13 jaren was de zoon van Alain Coninx één van de belangrijkste schermgezichten van de sportredactie van de VRT. Hij maakte een tussenstapje naar VT4 maar dat duurde niet langer dan 4 weken.

Het afgelopen seizoen was Tom Coninx de vaste presentator van 'Studio 1' en het gezicht van de voetbalwedstrijden op Canvas.

Met de overstap van Coninx heeft VTM een toptransfer beet. Coninx wordt bij de commerciële zender de collega van Robin Janssens, die commentator is en blijft voor de Champions League wedstrijden op 2BE. (EE)

Tom Coninx (36) begon zijn carrière als sportpresentator bij de regionale zender TV Limburg, nu TVL. De jongste 13 jaren was de zoon van Alain Coninx één van de belangrijkste schermgezichten van de sportredactie van de VRT. Hij maakte een tussenstapje naar VT4 maar dat duurde niet langer dan 4 weken. Het afgelopen seizoen was Tom Coninx de vaste presentator van 'Studio 1' en het gezicht van de voetbalwedstrijden op Canvas. Met de overstap van Coninx heeft VTM een toptransfer beet. Coninx wordt bij de commerciële zender de collega van Robin Janssens, die commentator is en blijft voor de Champions League wedstrijden op 2BE. (EE)