De 26-jarige Mark Zuckerberg richtte zes jaar geleden in zijn studentenkamer TheFacebook op.

"Meer dan een half miljard mensen op deze planeet leven in een wereld die werd gecreëerd door Zuckerberg", aldus Time Magazine. "Dit jaar was er op Facebook heel wat te doen rond privacy en bovendien werd Zuckerberg in de film The Social Network afgeschilderd als een vervreemde eenzaat. Maar dat belette geenszins de opgang van 's werelds jongste miljardair."

Fortuin
Vorige week raakte ook bekend dat Zuckerberg het grootste deel van zijn fortuin aan het goede doel zal schenken. Hij sloot zich, samen met zestien andere gefortuneerde Amerikanen, aan bij de 'Giving Pledge' van Warren Buffett en Bill Gates.

Volgens Forbes wordt het fortuin van de Facebook-oprichter geschat op 6,9 miljard dollar.

Tea Party
Zuckerberg haalde het in de Time-lijst van The Tea Party, de Afghaanse president Hamid Karzai, Julian Assange (WikiLeaks) en de Chileense mijnwerkers.

Vorig jaar ging de titel naar Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. In 2008 werd de Amerikaanse president Barack Obama verkozen.

De "Man van het jaar", sinds 1999 "Persoon van het jaar", wordt al
sinds 1927 door het magazine benoemd.

De 26-jarige Mark Zuckerberg richtte zes jaar geleden in zijn studentenkamer TheFacebook op. "Meer dan een half miljard mensen op deze planeet leven in een wereld die werd gecreëerd door Zuckerberg", aldus Time Magazine. "Dit jaar was er op Facebook heel wat te doen rond privacy en bovendien werd Zuckerberg in de film The Social Network afgeschilderd als een vervreemde eenzaat. Maar dat belette geenszins de opgang van 's werelds jongste miljardair." Fortuin Vorige week raakte ook bekend dat Zuckerberg het grootste deel van zijn fortuin aan het goede doel zal schenken. Hij sloot zich, samen met zestien andere gefortuneerde Amerikanen, aan bij de 'Giving Pledge' van Warren Buffett en Bill Gates. Volgens Forbes wordt het fortuin van de Facebook-oprichter geschat op 6,9 miljard dollar. Tea Party Zuckerberg haalde het in de Time-lijst van The Tea Party, de Afghaanse president Hamid Karzai, Julian Assange (WikiLeaks) en de Chileense mijnwerkers. Vorig jaar ging de titel naar Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. In 2008 werd de Amerikaanse president Barack Obama verkozen. De "Man van het jaar", sinds 1999 "Persoon van het jaar", wordt al sinds 1927 door het magazine benoemd.