Niet de eerste keer Het is niet de eerste keer dat de naam van de IMF-topman valt in een onverkwikkelijke zaak. In 2008 werd de getrouwde Strauss-Kahn ervan beschuldigd een relatie te hebben met een van zijn ondergeschikten. Critici zeggen dat Strauss-Kahn maar op post kon blijven omdat het IMF al zijn aandacht moest richten op het bestrijden van de financiële crisis.

De 61-jarige Strauss-Kahn, die ook met de afkorting DSK door het leven gaat, werd opgepakt op de luchthaven JFK. Hij had zijn eersteklaszitje aan boord van een Air France-vliegtuig dat hem naar Parijs moest brengen al ingenomen, toen twee agenten in burger hem inrekenden.

DSK zou niet in gezelschap geweest zijn en kreeg ook geen handboeien omgedaan bij zijn arrestatie.

"Brutale aanval"
Een woordvoerder van de politie verklaarde dat DSK "ondervraagd wordt in verband met de seksuele aanranding van een hotelmeid". Het zou gaan om een "brutale aanval" op een meid van een Sofitel-hotel, weet de New York Times.

Volgens de New York Post was Strauss-Kahn naakt uit de badkamer van zijn hotelkamer gekomen, toen een vrouwelijke bediende binnenkwam. Hij zou de 32-jarige vrouw op bed geworpen hebben en orale seks geëist hebben. De dame kon zichzelf echter bevrijden en lichtgewond wegvluchten, zo berichtte het boulevardblad onder aanhaling van niet nader genoemde bronnen.

De advocaat van Strauss-Kahn in Washington laat weten dat zijn cliënt alle feiten die hem ten laste worden gelegd, ontkent.

Gevolgen voor Portugal en Griekenland
Strauss-Kahn moet normaliter maandag deelnemen aan de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, de Eurogroep. Omdat de financiële situatie in Portugal en Griekenland er besproken wordt, en de (bijkomende) hulp die de landen van Europa en het IMF krijgen, was de aanwezigheid van DSK vereist. Volgens de BBC kan zijn arrestatie mogelijk gevolgen hebben vor de noodlijdende landen. (Belga)

De 61-jarige Strauss-Kahn, die ook met de afkorting DSK door het leven gaat, werd opgepakt op de luchthaven JFK. Hij had zijn eersteklaszitje aan boord van een Air France-vliegtuig dat hem naar Parijs moest brengen al ingenomen, toen twee agenten in burger hem inrekenden. DSK zou niet in gezelschap geweest zijn en kreeg ook geen handboeien omgedaan bij zijn arrestatie. "Brutale aanval" Een woordvoerder van de politie verklaarde dat DSK "ondervraagd wordt in verband met de seksuele aanranding van een hotelmeid". Het zou gaan om een "brutale aanval" op een meid van een Sofitel-hotel, weet de New York Times. Volgens de New York Post was Strauss-Kahn naakt uit de badkamer van zijn hotelkamer gekomen, toen een vrouwelijke bediende binnenkwam. Hij zou de 32-jarige vrouw op bed geworpen hebben en orale seks geëist hebben. De dame kon zichzelf echter bevrijden en lichtgewond wegvluchten, zo berichtte het boulevardblad onder aanhaling van niet nader genoemde bronnen. De advocaat van Strauss-Kahn in Washington laat weten dat zijn cliënt alle feiten die hem ten laste worden gelegd, ontkent. Gevolgen voor Portugal en Griekenland Strauss-Kahn moet normaliter maandag deelnemen aan de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, de Eurogroep. Omdat de financiële situatie in Portugal en Griekenland er besproken wordt, en de (bijkomende) hulp die de landen van Europa en het IMF krijgen, was de aanwezigheid van DSK vereist. Volgens de BBC kan zijn arrestatie mogelijk gevolgen hebben vor de noodlijdende landen. (Belga)