De stunt was weken van tevoren gehypet en werd door Discovery Channel uitgezonden. Door zich levend te laten opslokken door een zes meter lange anaconda wilde Rosolie aandacht vragen voor de kwetsbare biodiversiteit van het Amazonegebied. Het 'experiment' oogstte echter veel kritiek bij dierenrechtenorganisaties die van mishandeling spraken.

Wurggreep

De man droeg een veiligheidsharnas gedrenkt in varkensbloed dat hem moest beschermen tegen de tanden van de slang, de druk en de zuren in de maag van het dier. Anaconda's eten jaguars, herten of varkens, dus een mens lukt ook wel. Maar de stunt van Rosolie draaide uit op een sisser.

De slang toonde aanvankelijk geen interesse om de man op te eten en wilde afdruipen. Na provocaties viel het dier toch aan: de anaconda - een wurgslang - krolde zich rond Rosolie en begon hem te wurgen. Omdat de wurggreep zo sterk was dat zijn armen uit de kom getrokken werden, schreeuwde de man snel om hulp en werd hij bevrijd door zijn team.

Daardoor krijgt Rosolie op de sociale media nu ook de volle laag van talloze kijkers die er meer van hadden verwacht. Maar voor de slang is het een overwinning. De enige manier om Rosolie uit de maag van het reptiel te bevrijden, was wellicht geweest het dier te doden en open te snijden.

Bekijk beelden van het experiment (in een loop):

De stunt was weken van tevoren gehypet en werd door Discovery Channel uitgezonden. Door zich levend te laten opslokken door een zes meter lange anaconda wilde Rosolie aandacht vragen voor de kwetsbare biodiversiteit van het Amazonegebied. Het 'experiment' oogstte echter veel kritiek bij dierenrechtenorganisaties die van mishandeling spraken.De man droeg een veiligheidsharnas gedrenkt in varkensbloed dat hem moest beschermen tegen de tanden van de slang, de druk en de zuren in de maag van het dier. Anaconda's eten jaguars, herten of varkens, dus een mens lukt ook wel. Maar de stunt van Rosolie draaide uit op een sisser.De slang toonde aanvankelijk geen interesse om de man op te eten en wilde afdruipen. Na provocaties viel het dier toch aan: de anaconda - een wurgslang - krolde zich rond Rosolie en begon hem te wurgen. Omdat de wurggreep zo sterk was dat zijn armen uit de kom getrokken werden, schreeuwde de man snel om hulp en werd hij bevrijd door zijn team.Daardoor krijgt Rosolie op de sociale media nu ook de volle laag van talloze kijkers die er meer van hadden verwacht. Maar voor de slang is het een overwinning. De enige manier om Rosolie uit de maag van het reptiel te bevrijden, was wellicht geweest het dier te doden en open te snijden.