De 32-jarige vrouw is een Afrikaanse immigrante die in de Bronx woont (noorden van New York), en is moeder van een dochter van 16 jaar, aldus de tabloid New York Post.

De directie van het hotel waar de vrouw werkt heeft in een persbericht laten weten dat de werkneemster zich steeds "voorbeeldig" gedragen heeft. De vrouw "werkt al drie jaar in het Sofitel van New York en we zijn erg tevreden over haar werk en gedrag", aldus hoteldirecteur Jorge Tito.

Ondertussen heeft het IMF maandag na een vergadering van zijn bestuursraad over het lot van zijn topman gemeld dat het "de gebeurtenissen zal volgen" en momenteel nog geen beslissing genomen heeft.

De vergadering werd voorgezeten door de Amerikaan John Lispky, de adjunct-topman die tijdelijk de functies van Strauss-Kahn overneemt, en door de juridische directeur van het IMF Sean Hagan.

Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op verdenking van seksuele aanranding. Hij ontkent de feiten. De bankier verblijft in de gevangenis van Rikers Island in New York, waar hij een individuele cel ter beschikking krijgt.

Eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker gaf maandagavond nog aan "erg bedroefd" te zijn over het voorval met Strauss-Kahn. (Belga)

De 32-jarige vrouw is een Afrikaanse immigrante die in de Bronx woont (noorden van New York), en is moeder van een dochter van 16 jaar, aldus de tabloid New York Post. De directie van het hotel waar de vrouw werkt heeft in een persbericht laten weten dat de werkneemster zich steeds "voorbeeldig" gedragen heeft. De vrouw "werkt al drie jaar in het Sofitel van New York en we zijn erg tevreden over haar werk en gedrag", aldus hoteldirecteur Jorge Tito. Ondertussen heeft het IMF maandag na een vergadering van zijn bestuursraad over het lot van zijn topman gemeld dat het "de gebeurtenissen zal volgen" en momenteel nog geen beslissing genomen heeft. De vergadering werd voorgezeten door de Amerikaan John Lispky, de adjunct-topman die tijdelijk de functies van Strauss-Kahn overneemt, en door de juridische directeur van het IMF Sean Hagan. Strauss-Kahn werd zaterdag in New York opgepakt op verdenking van seksuele aanranding. Hij ontkent de feiten. De bankier verblijft in de gevangenis van Rikers Island in New York, waar hij een individuele cel ter beschikking krijgt. Eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker gaf maandagavond nog aan "erg bedroefd" te zijn over het voorval met Strauss-Kahn. (Belga)