Rudi Kennes, gewezen ABVV-afgevaardigde bij Opel Antwerpen en SP.A-gemeenteraadslid in Willebroek, is even in het oog van een kleine Twitter-storm beland.

Kennes retweette een bericht waarin een verband werd gelegd tussen de N-VA en het vergassen van ouderen. Het leverde meteen een pak boze en verontwaardigde reacties op. Ook bij de vakbond en de SP.A waren ze niet gelukkig.

"De tweet is per ongeluk verstuurd, zonder dat ik het wist. Ik sta zeker niet achter de boodschap in de tweet. Ik heb hem ook ingetrokken en mijn excuses aangeboden aan iedereen die ik mogelijk toch gekwetst heb", legt Kennes zelf uit.

"De nva zal de oudjes wel vergassen. Ze hebben kennis van die techniek. îterzaketv". Zo luidt de tweet van een zekere @jcoboa die Kennes retweette. Die opvallende boodschap lokte meteen een hele reeks reacties uit. Ook bij het ABVV en bij SP.A waren ze blijkbaar 'not amused'.

"Het was een enorm ongelukkige tweet", klinkt het bij het ABVV. "We hebben hem gevraagd de tweet te verwijderen en zich te excuseren. Dat is intussen ook gebeurd." SP.A-voorzitter Bruno Tobback wil niet te veel woorden vuilmaken aan de kwestie. "Het is verstandig dat Rudi het bericht heeft verwijderd", aldus Tobback.

'Hoeveel verder kan je te ver gaan?'

Ook bij N-VA waren ze niet bepaald gelukkig. "Telkens weer moeten we ons afvragen waar voor sommigen de grens ligt. Hoeveel verder kan je te ver gaan? ", vraagt partijkopstuk Ben Weyts zich af. Toch wil de partij van de tweet ook geen "halszaak" maken.

Kennes zelf zegt dat de retweet "per ongeluk" is verstuurd. "Ik zat op een terras met mijn iPad en heb zonder het te weten het bewuste bericht doorgestuurd", zegt hij.

Kennes benadrukt dat hij zich distantieert van de inhoud van de tweet. "Ik verwerp die boodschap. Wie mij en mijn familiegeschiedenis een beetje kent, weet dat ik nooit zou lachen met de gaskamers. Ik heb bijna alle concentratiekampen in Europa bezocht".

Kennes begrijpt wel dat er aanstoot genomen wordt aan zijn tweet. "Ik begrijp dat er mensen kunnen geschrokken of gekwetst zijn. Ik heb de tweet ook verwijderd en mijn excuses aangeboden." (Belga/TE)

Rudi Kennes, gewezen ABVV-afgevaardigde bij Opel Antwerpen en SP.A-gemeenteraadslid in Willebroek, is even in het oog van een kleine Twitter-storm beland. Kennes retweette een bericht waarin een verband werd gelegd tussen de N-VA en het vergassen van ouderen. Het leverde meteen een pak boze en verontwaardigde reacties op. Ook bij de vakbond en de SP.A waren ze niet gelukkig. "De tweet is per ongeluk verstuurd, zonder dat ik het wist. Ik sta zeker niet achter de boodschap in de tweet. Ik heb hem ook ingetrokken en mijn excuses aangeboden aan iedereen die ik mogelijk toch gekwetst heb", legt Kennes zelf uit. "De nva zal de oudjes wel vergassen. Ze hebben kennis van die techniek. îterzaketv". Zo luidt de tweet van een zekere @jcoboa die Kennes retweette. Die opvallende boodschap lokte meteen een hele reeks reacties uit. Ook bij het ABVV en bij SP.A waren ze blijkbaar 'not amused'. "Het was een enorm ongelukkige tweet", klinkt het bij het ABVV. "We hebben hem gevraagd de tweet te verwijderen en zich te excuseren. Dat is intussen ook gebeurd." SP.A-voorzitter Bruno Tobback wil niet te veel woorden vuilmaken aan de kwestie. "Het is verstandig dat Rudi het bericht heeft verwijderd", aldus Tobback. 'Hoeveel verder kan je te ver gaan?'Ook bij N-VA waren ze niet bepaald gelukkig. "Telkens weer moeten we ons afvragen waar voor sommigen de grens ligt. Hoeveel verder kan je te ver gaan? ", vraagt partijkopstuk Ben Weyts zich af. Toch wil de partij van de tweet ook geen "halszaak" maken.Kennes zelf zegt dat de retweet "per ongeluk" is verstuurd. "Ik zat op een terras met mijn iPad en heb zonder het te weten het bewuste bericht doorgestuurd", zegt hij. Kennes benadrukt dat hij zich distantieert van de inhoud van de tweet. "Ik verwerp die boodschap. Wie mij en mijn familiegeschiedenis een beetje kent, weet dat ik nooit zou lachen met de gaskamers. Ik heb bijna alle concentratiekampen in Europa bezocht". Kennes begrijpt wel dat er aanstoot genomen wordt aan zijn tweet. "Ik begrijp dat er mensen kunnen geschrokken of gekwetst zijn. Ik heb de tweet ook verwijderd en mijn excuses aangeboden." (Belga/TE)