De Britse komiek Rowan Atkinson heeft zijn sportwagen, een McLaren F1, in de prak gereden. De acteur wandelde weg van het brandende wrak met slechts een lichte schouderblessure, blijkt vrijdag uit de Britse pers.

De bolide van de 56-jarige televisiester, bekend van onder meer "Blackadder" en "Mr Bean", zou enkele malen rondgetold zijn om daarna eerst een boom en dan een verlichtingspaal te raken. De McLaren, kostprijs 750.000 euro, vatte daarna vuur.

De brandweer spoedde zich naar het ongeval bij Haddon, op 150 kilometer ten noorden van Londen, terwijl een andere automobilist zich ontfermde over Atkinson.

Politie- en hulpdiensten bevestigden dat er zich "rond 19.30 uur een ongeval met één wagen heeft voorgedaan op de A605". Eén man zou naar het ziekenhuis afgevoerd zijn met een "lichte schouderblessure".

Over de oorzaak van het ongeval werd niets meegedeeld.

Rowan Atkinson staat bekend als notoir autoliefhebber. In zijn garage staat een collectie van waardevolle en snelle wagens. In juli was hij nog te gast op de autoshow Top Gear, waar hij de snelste rondetijd voor gasten in een kleine familiewagen liet opmeten. (Belga/TE)

De Britse komiek Rowan Atkinson heeft zijn sportwagen, een McLaren F1, in de prak gereden. De acteur wandelde weg van het brandende wrak met slechts een lichte schouderblessure, blijkt vrijdag uit de Britse pers. De bolide van de 56-jarige televisiester, bekend van onder meer "Blackadder" en "Mr Bean", zou enkele malen rondgetold zijn om daarna eerst een boom en dan een verlichtingspaal te raken. De McLaren, kostprijs 750.000 euro, vatte daarna vuur. De brandweer spoedde zich naar het ongeval bij Haddon, op 150 kilometer ten noorden van Londen, terwijl een andere automobilist zich ontfermde over Atkinson. Politie- en hulpdiensten bevestigden dat er zich "rond 19.30 uur een ongeval met één wagen heeft voorgedaan op de A605". Eén man zou naar het ziekenhuis afgevoerd zijn met een "lichte schouderblessure". Over de oorzaak van het ongeval werd niets meegedeeld. Rowan Atkinson staat bekend als notoir autoliefhebber. In zijn garage staat een collectie van waardevolle en snelle wagens. In juli was hij nog te gast op de autoshow Top Gear, waar hij de snelste rondetijd voor gasten in een kleine familiewagen liet opmeten. (Belga/TE)