In de door Danny Boyle geregisseerde openingsceremonie van de Olympische Spelen was ook een rolletje weggelegd voor koningin Elizabeth, haar eerste verschijning ooit in een film. In de scène werd de 86-jarige Queen door James Bond (vertolkt door Daniel Craig) opgehaald in Buckingham Palace en met een helikopter naar het olympisch stadion gevlogen, waar beiden met een parachute uit de helikopter sprongen.

Boven het stadion hing op dat moment ook echt een helikopter in de lucht. De parachutesprong werd uiteraard uitgevoerd door twee stuntmensen, maar het was wel degelijk de koningin zelf die in haar kamer in het paleis door James Bond werd opgehaald. Boyle en zijn crew hadden in april uitzonderlijk één dag mogen filmen in het paleis.

Na de kortfilm kwam de koningin samen met haar man Prins Philip en IOC-voorzitter Jacques Rogge het stadion binnen. (KVDA)Herbekijk de skydive van de Queen:

In de door Danny Boyle geregisseerde openingsceremonie van de Olympische Spelen was ook een rolletje weggelegd voor koningin Elizabeth, haar eerste verschijning ooit in een film. In de scène werd de 86-jarige Queen door James Bond (vertolkt door Daniel Craig) opgehaald in Buckingham Palace en met een helikopter naar het olympisch stadion gevlogen, waar beiden met een parachute uit de helikopter sprongen. Boven het stadion hing op dat moment ook echt een helikopter in de lucht. De parachutesprong werd uiteraard uitgevoerd door twee stuntmensen, maar het was wel degelijk de koningin zelf die in haar kamer in het paleis door James Bond werd opgehaald. Boyle en zijn crew hadden in april uitzonderlijk één dag mogen filmen in het paleis. Na de kortfilm kwam de koningin samen met haar man Prins Philip en IOC-voorzitter Jacques Rogge het stadion binnen. (KVDA)Herbekijk de skydive van de Queen: