Dat meldt de Duitse krant Die Welt die kopieën van de documenten in bezit heeft. De documenten zijn jarenlang in het bezit geweest van een Joodse familie en behoren nu tot een privé-archief in Tel Aviv. Het materiaal zit opgeborgen in een bankkluis.

Daar liggen onder meer brieven die Himmler aan zijn vrouw Marga schreef van 1927 tot vijf weken voor zijn zelfmoord in 1945. Tot de collectie behoren ook notities, privé-foto's van Himmler, een erfenis van zijn pleegzoon en receptenboeken.

Was getekend: 'Dein Heini'

Volgens de president van het Duitse Bundesarchiv gaat het om authentiek materiaal. "Er is geen enkele aanleiding om aan de echtheid van deze documenten te twijfelen", zegt Michael Hollmann tegen de Duitse krant.

De brieven die hij afsluit met 'dein Heini' of met 'Euer Pappi' zijn geschreven in een handschrift dat overeenkomt met officiële stukken van Himmler.

Liefdesbrieven

Volgens Die Welt zijn de vroegste brieven, toen Himmler nog niet zo stond in de pikorde van de nazi-partij NSDAP, niet meer dan eenvoudige liefdesbrieven aan zijn vrouw. Pas later schemert in de teksten een steeds steviger wordend antisemitisme door.

Die negatieve gevoelens tegen Joden resulteerden in een van de vreselijkste drama's van de wereldgeschiedenis. Himmler, vertrouweling van Hitler, wordt het hoofd van de SS en krijgt daarmee de verantwoordelijkheid voor het uitroeien van Joden. Als organisator van de Holocaust heeft Himmler de dood van miljoenen onschuldige mensen op zijn geweten.

Cyanide

Himmler wordt op 20 mei 1945 opgepakt door een Britse legerpost en overgebracht naar het Britse hoofdkwartier in Lüneburg. Daar bijt hij een cyanidecapsule door waarmee een einde komt aan zijn leven. Zijn lichaam werd begraven in een naamloos graf op een onbekende locatie.

Die Welt begint zondag met het publiceren van het materiaal. Op het filmfestival van Berlijn zal een documentaire worden getoond die gebaseerd is op de stukken. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Dat meldt de Duitse krant Die Welt die kopieën van de documenten in bezit heeft. De documenten zijn jarenlang in het bezit geweest van een Joodse familie en behoren nu tot een privé-archief in Tel Aviv. Het materiaal zit opgeborgen in een bankkluis.Daar liggen onder meer brieven die Himmler aan zijn vrouw Marga schreef van 1927 tot vijf weken voor zijn zelfmoord in 1945. Tot de collectie behoren ook notities, privé-foto's van Himmler, een erfenis van zijn pleegzoon en receptenboeken.Volgens de president van het Duitse Bundesarchiv gaat het om authentiek materiaal. "Er is geen enkele aanleiding om aan de echtheid van deze documenten te twijfelen", zegt Michael Hollmann tegen de Duitse krant.De brieven die hij afsluit met 'dein Heini' of met 'Euer Pappi' zijn geschreven in een handschrift dat overeenkomt met officiële stukken van Himmler.Volgens Die Welt zijn de vroegste brieven, toen Himmler nog niet zo stond in de pikorde van de nazi-partij NSDAP, niet meer dan eenvoudige liefdesbrieven aan zijn vrouw. Pas later schemert in de teksten een steeds steviger wordend antisemitisme door.Die negatieve gevoelens tegen Joden resulteerden in een van de vreselijkste drama's van de wereldgeschiedenis. Himmler, vertrouweling van Hitler, wordt het hoofd van de SS en krijgt daarmee de verantwoordelijkheid voor het uitroeien van Joden. Als organisator van de Holocaust heeft Himmler de dood van miljoenen onschuldige mensen op zijn geweten.Himmler wordt op 20 mei 1945 opgepakt door een Britse legerpost en overgebracht naar het Britse hoofdkwartier in Lüneburg. Daar bijt hij een cyanidecapsule door waarmee een einde komt aan zijn leven. Zijn lichaam werd begraven in een naamloos graf op een onbekende locatie.Die Welt begint zondag met het publiceren van het materiaal. Op het filmfestival van Berlijn zal een documentaire worden getoond die gebaseerd is op de stukken. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)