Bijna tien jaar na haar huwelijk heeft prinses Mathilde nog niets aan populariteit ingeboet. Dat blijkt uit een peiling bij 1.200 lezers uit binnen- en buitenland van het magazine 'Royals'.

De Belgen, maar ook de Fransen en de Nederlanders, hebben massaal voor Mathilde gekozen. Volgens de overgrote meerderheid van de respondenten (39,7 procent) besteedt zij van alle aanstaande koninginnen de meeste tijd aan haar gezin. Ook als stijlicoon valt zij in de smaak (51,4 procent).

Prins Filip

De respondenten zijn van oordeel dat de Belgische troonopvolger zich beter moet profileren en verkopen. Hij kan daarbij munt slaan uit de enorme populariteit van zijn vrouw. Bij de vraag 'Welke Europese kroonprins (-prinses) is volgens u het best voorbereid op zijn (haar) toekomstige taak?' eindigt de prins met 16^procent op een derde plaats. Kroonprins Felipe van Spanje en Kroonprins Willem-Alexander van Nederland gaan hem vooraf. Iets meer dan de helft van alle ondervraagden (55,5 procent) vindt de Belgische kroonprins geschikt als toekomstige koning.

Koning Albert en Koningin Paola, inzet en sympathie

Het Belgische vorstenpaar, dat dit jaar zijn gouden jubileum viert, doet het uitstekend in de opiniepeiling. Albert en Paola komen met 26,3 procent als sympathiekste koppel uit de bus, op de voet gevolgd door Koning Juan Carlos en Koningin Sofia van Spanje (19,6 procent). Ook wanneer naar de plichtplegingen wordt gevraagd, vindt ruim 28 procent van de ondervraagden dat Albert en Paola hun taken het best verrichten.

Het gemis aan Prinses Claire

Voor Prinses Claire is de poppoll duidelijk een opsteker. Een op de vijf Nederlandstalige respondenten vindt dat de vrouw van Prins Laurent meer media-aandacht verdient. Zij willen haar beter leren kennen.

Bijna tien jaar na haar huwelijk heeft prinses Mathilde nog niets aan populariteit ingeboet. Dat blijkt uit een peiling bij 1.200 lezers uit binnen- en buitenland van het magazine 'Royals'. De Belgen, maar ook de Fransen en de Nederlanders, hebben massaal voor Mathilde gekozen. Volgens de overgrote meerderheid van de respondenten (39,7 procent) besteedt zij van alle aanstaande koninginnen de meeste tijd aan haar gezin. Ook als stijlicoon valt zij in de smaak (51,4 procent).Prins FilipDe respondenten zijn van oordeel dat de Belgische troonopvolger zich beter moet profileren en verkopen. Hij kan daarbij munt slaan uit de enorme populariteit van zijn vrouw. Bij de vraag 'Welke Europese kroonprins (-prinses) is volgens u het best voorbereid op zijn (haar) toekomstige taak?' eindigt de prins met 16^procent op een derde plaats. Kroonprins Felipe van Spanje en Kroonprins Willem-Alexander van Nederland gaan hem vooraf. Iets meer dan de helft van alle ondervraagden (55,5 procent) vindt de Belgische kroonprins geschikt als toekomstige koning. Koning Albert en Koningin Paola, inzet en sympathieHet Belgische vorstenpaar, dat dit jaar zijn gouden jubileum viert, doet het uitstekend in de opiniepeiling. Albert en Paola komen met 26,3 procent als sympathiekste koppel uit de bus, op de voet gevolgd door Koning Juan Carlos en Koningin Sofia van Spanje (19,6 procent). Ook wanneer naar de plichtplegingen wordt gevraagd, vindt ruim 28 procent van de ondervraagden dat Albert en Paola hun taken het best verrichten. Het gemis aan Prinses ClaireVoor Prinses Claire is de poppoll duidelijk een opsteker. Een op de vijf Nederlandstalige respondenten vindt dat de vrouw van Prins Laurent meer media-aandacht verdient. Zij willen haar beter leren kennen.