Tijdens zijn driedaagse officiële bezoek aan Zuid-Korea, heeft premier Yves Leterme een eredoctoraat ontvangen aan de Seoul National University.
De Belgische regeringsleider is de 107e eredoctor van de universiteit sinds 1947. Leterme beschouwt het eredoctoraat als een hele eer. Hij ziet het ook als een manier om België bekend te maken, onder meer bij de 27.000 studenten van de befaamde Zuid-Koreaanse universiteit.

In zijn toespraak verwees de premier naar de banden en de gelijkenissen tussen België en Zuid-Korea. Leterme stond ook stil bij de uitbouw van de Europese Unie en blikte even vooruit naar de Aziatische-Europese top (ASEM) die onder het Belgische EU-voorzitterschap in ons land zal plaatsvinden.

Beloning inspanningen

Kim Shin Bok, de vicevoorzitter van de universiteit, somde heel wat redenen op waarom de Belgische regeringsleider een eredoctoraat krijgt. Zuid-Korea wil Leterme belonen voor zijn bijdrage tot de samenwerking tussen Zuid-Korea en België maar ook voor zijn visie over en bijdrage tot de Europese politiek.

Daarnaast krijgt hij de titel voor zijn pleidooi voor vrijhandel als drijvende kracht voor globale welvaart en voor zijn inspanningen voor het versterken van de lokale overheden, het verenigingen van de verschillende politieke partijen en de hervorming van België in een model van democratische samenleving.

De ceremonie verliep traditioneel inclusief een stoet met professoren en de nieuwe doctor honoris causa in toga.

Tijdens zijn driedaagse officiële bezoek aan Zuid-Korea, heeft premier Yves Leterme een eredoctoraat ontvangen aan de Seoul National University. De Belgische regeringsleider is de 107e eredoctor van de universiteit sinds 1947. Leterme beschouwt het eredoctoraat als een hele eer. Hij ziet het ook als een manier om België bekend te maken, onder meer bij de 27.000 studenten van de befaamde Zuid-Koreaanse universiteit. In zijn toespraak verwees de premier naar de banden en de gelijkenissen tussen België en Zuid-Korea. Leterme stond ook stil bij de uitbouw van de Europese Unie en blikte even vooruit naar de Aziatische-Europese top (ASEM) die onder het Belgische EU-voorzitterschap in ons land zal plaatsvinden. Beloning inspanningen Kim Shin Bok, de vicevoorzitter van de universiteit, somde heel wat redenen op waarom de Belgische regeringsleider een eredoctoraat krijgt. Zuid-Korea wil Leterme belonen voor zijn bijdrage tot de samenwerking tussen Zuid-Korea en België maar ook voor zijn visie over en bijdrage tot de Europese politiek. Daarnaast krijgt hij de titel voor zijn pleidooi voor vrijhandel als drijvende kracht voor globale welvaart en voor zijn inspanningen voor het versterken van de lokale overheden, het verenigingen van de verschillende politieke partijen en de hervorming van België in een model van democratische samenleving. De ceremonie verliep traditioneel inclusief een stoet met professoren en de nieuwe doctor honoris causa in toga.