De Russische president Vladimir Poetin is vol lof over de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio omdat deze laatste, ondanks vele vliegtuigproblemen, er alles aan deed om te kunnen deelnemen aan de top in Sint-Petersburg voor de bescherming van tijgers.

"Ik zou u graag willen bedanken voor uw komst ondanks de vele obstakels", aldus Poetin tijdens de slotavond van de top. "Bij ons zeggen we dan: u bent een echte man", besloot Poetin, omwille van de vastberadenheid van DiCaprio.

Noodlanding

De Boeing die DiCaprio van New York naar Moskou bracht, moest kort na het opstijgen een noodlanding maken wegens een brand in een motor. De acteur nam vervolgens een ander toestel, dat echter een extra landing in Helsinki moest maken om bij te tanken. Het toestel had tijdens de vlucht te kampen gekregen met sterke windvlagen, waardoor de brandstofreserves op waren geraakt.

"Iemand met minder sterke zenuwen was misschien van mening geweest dat het niet meer de moeite was om te komen. Maar meneer DiCaprio behoort niet tot die groep", zo luidt het bij de Russische president, die zich in de media zelf graag voordoet als een heuse 'action man' (weliswaar met zachte kantjes).

DiCaprio zelf schonk 1 miljoen dollar voor de inspanningen om de tijger te redden.

De Russische president Vladimir Poetin is vol lof over de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio omdat deze laatste, ondanks vele vliegtuigproblemen, er alles aan deed om te kunnen deelnemen aan de top in Sint-Petersburg voor de bescherming van tijgers. "Ik zou u graag willen bedanken voor uw komst ondanks de vele obstakels", aldus Poetin tijdens de slotavond van de top. "Bij ons zeggen we dan: u bent een echte man", besloot Poetin, omwille van de vastberadenheid van DiCaprio. Noodlanding De Boeing die DiCaprio van New York naar Moskou bracht, moest kort na het opstijgen een noodlanding maken wegens een brand in een motor. De acteur nam vervolgens een ander toestel, dat echter een extra landing in Helsinki moest maken om bij te tanken. Het toestel had tijdens de vlucht te kampen gekregen met sterke windvlagen, waardoor de brandstofreserves op waren geraakt. "Iemand met minder sterke zenuwen was misschien van mening geweest dat het niet meer de moeite was om te komen. Maar meneer DiCaprio behoort niet tot die groep", zo luidt het bij de Russische president, die zich in de media zelf graag voordoet als een heuse 'action man' (weliswaar met zachte kantjes). DiCaprio zelf schonk 1 miljoen dollar voor de inspanningen om de tijger te redden.