Diverse Amerikaanse media melden het overlijden van Peter Falk, de acteur die tussen 1968 en 2003 69 keer in de huid kroop van inspecteur Columbo. De Amerikaanse reeks Columbo was razend populair in de jaren '80. Kenmerkend was dat de reeks steeds volgens een vast stramien verliep. De aanloop naar de moord en de moord zelf, het kat en muisspel tussen Columbo en de moordenaar en de eindscène.

Verwarde inspecteur

Wat bijdroeg tot de populariteit van de serie was zeker het weinig doordeweekse gedrag van de inspecteur. Hij liep steeds rond in een oude bruine regenjas en zag er altijd erg verward en verfomfaaid uit. Ook had hij altijd een sigaar in de mond of de hand. Maar Columbo was een uitstekend speurder een vond altijd de moordenaar. Meestal kwam de man of vrouw uit de "gegoede stand". Wanneer hij de moordenaar heel dicht op de hielen zat klonken steevast de woorden "Oh, just one more thing" uit zijn mond. De moordenaar was dan gewaarschuwd.

Nog opvallend aan Columbo was zijn blik. Falk verloor op 3-jarige leeftijd een oog door een goedaardige tumor. Het oog werd vervangen door een kunstoog wat de inspecteur soms een intrigerende blik bezorgde.

Speurneus avant la lettre

Columbo was een speurneus "avant la lettre", eentje waarop vele andere detectiveseries hun personages gebaseerd hebben. Denk maar aan de Vlaamse Witse met zijn aftandse blauwe regenjas en nors karakter. Maar ook de Britse inspecteur Frost heeft wel iets weg van de eigenwijze Columbo.

Peter Falk is 83 geworden. Het is niet bekend waaraan de acteur overleden is. Wel leed hij al langer aan Alzheimer. Naast de rol van Columbo speelde Falk ook in een zestigtal films. Hij werd twee keer genomineerd voor een Oscar in de categorie "beste acteur in een bijrol".(INM) Bekijk de ondervraagtechnieken van Columbo:

Columbo en zijn befaamde "Just one more thing":

Diverse Amerikaanse media melden het overlijden van Peter Falk, de acteur die tussen 1968 en 2003 69 keer in de huid kroop van inspecteur Columbo. De Amerikaanse reeks Columbo was razend populair in de jaren '80. Kenmerkend was dat de reeks steeds volgens een vast stramien verliep. De aanloop naar de moord en de moord zelf, het kat en muisspel tussen Columbo en de moordenaar en de eindscène. Verwarde inspecteur Wat bijdroeg tot de populariteit van de serie was zeker het weinig doordeweekse gedrag van de inspecteur. Hij liep steeds rond in een oude bruine regenjas en zag er altijd erg verward en verfomfaaid uit. Ook had hij altijd een sigaar in de mond of de hand. Maar Columbo was een uitstekend speurder een vond altijd de moordenaar. Meestal kwam de man of vrouw uit de "gegoede stand". Wanneer hij de moordenaar heel dicht op de hielen zat klonken steevast de woorden "Oh, just one more thing" uit zijn mond. De moordenaar was dan gewaarschuwd. Nog opvallend aan Columbo was zijn blik. Falk verloor op 3-jarige leeftijd een oog door een goedaardige tumor. Het oog werd vervangen door een kunstoog wat de inspecteur soms een intrigerende blik bezorgde.Speurneus avant la lettre Columbo was een speurneus "avant la lettre", eentje waarop vele andere detectiveseries hun personages gebaseerd hebben. Denk maar aan de Vlaamse Witse met zijn aftandse blauwe regenjas en nors karakter. Maar ook de Britse inspecteur Frost heeft wel iets weg van de eigenwijze Columbo. Peter Falk is 83 geworden. Het is niet bekend waaraan de acteur overleden is. Wel leed hij al langer aan Alzheimer. Naast de rol van Columbo speelde Falk ook in een zestigtal films. Hij werd twee keer genomineerd voor een Oscar in de categorie "beste acteur in een bijrol".(INM) Bekijk de ondervraagtechnieken van Columbo: Columbo en zijn befaamde "Just one more thing":