Paus Benedictus XVI zal op zaterdag 12 november Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, in privé-audiëntie ontvangen.

Dat heeft I.Media uit diplomatieke bronnen vernomen. Het is de eerste audiëntie die de paus toekent aan de voorzitter van de Europese Raad sinds die op 1 januari 2010 in functie trad. De voorzitter van het Europese parlement, de Pool Jerzy Buzek, én de voorzitter van de Europese Commissie, de Portugees José Manuel Barroso, werden eerder al door paus Benedictus XVI in audiëntie ontvangen.

Volgens het katholieke persagentschap Apic is het niet uitgesloten dat de paus door Van Rompuy zal uitgenodigd worden voor een bezoek aan Brussel of Straatsburg. (Belga/INM)

Paus Benedictus XVI zal op zaterdag 12 november Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, in privé-audiëntie ontvangen. Dat heeft I.Media uit diplomatieke bronnen vernomen. Het is de eerste audiëntie die de paus toekent aan de voorzitter van de Europese Raad sinds die op 1 januari 2010 in functie trad. De voorzitter van het Europese parlement, de Pool Jerzy Buzek, én de voorzitter van de Europese Commissie, de Portugees José Manuel Barroso, werden eerder al door paus Benedictus XVI in audiëntie ontvangen. Volgens het katholieke persagentschap Apic is het niet uitgesloten dat de paus door Van Rompuy zal uitgenodigd worden voor een bezoek aan Brussel of Straatsburg. (Belga/INM)