"Hij nam de naam van een bescheiden heilige aan en wil een helende kerk aanvoeren. De eerste niet-Europese paus in 1.200 jaar heeft de kracht om de wereld te veranderen". Met die woorden verklaarde Time de beslissing.

"Het komt niet vaak voor dat een nieuwe persoonlijkheid wereldwijd zo snel zo veel aandacht vergaart, zowel bij jongeren als ouderen, gelovigen of sceptici", zei Nancy Gibbs, directrice van de Time-redactie.

Time kiest al sinds 1927 de 'persoon van het jaar', de invloedrijkste persoon van de afgelopen twaalf maanden.

Paus Franciscus zal nu de voorpagina van het volgende nummer sieren. Een jaar geleden viel die eer te beurt aan de Amerikaanse president Barack Obama. (Belga/TE)

"Hij nam de naam van een bescheiden heilige aan en wil een helende kerk aanvoeren. De eerste niet-Europese paus in 1.200 jaar heeft de kracht om de wereld te veranderen". Met die woorden verklaarde Time de beslissing. "Het komt niet vaak voor dat een nieuwe persoonlijkheid wereldwijd zo snel zo veel aandacht vergaart, zowel bij jongeren als ouderen, gelovigen of sceptici", zei Nancy Gibbs, directrice van de Time-redactie. Time kiest al sinds 1927 de 'persoon van het jaar', de invloedrijkste persoon van de afgelopen twaalf maanden. Paus Franciscus zal nu de voorpagina van het volgende nummer sieren. Een jaar geleden viel die eer te beurt aan de Amerikaanse president Barack Obama. (Belga/TE)