De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens volgt les op de kunstacademie. Ieder jaar maakt hij een schilderij voor de Rotary die het mag veilen voor het goede doel.

Dit jaar schilderde Janssens zijn partijgenoot Johan Vande Lanotte. Hij liet zich inspireren door "het immens verdrietige uiterlijk" van Vande Lanotte in de periode dat hij koninklijk bemiddelaar was en noemde het schilderij 'het Verdriet van België'. "Het is nu eenmaal gemakkelijker om een lelijke, oude man te schilderen, dan een mooie jonge vrouw."

Het werk lijkt een beetje een vertaling te zijn van 'The Secretary of State', het wereldberoemde portret dat Luc Tuymans schilderde van Condoleezza Rice in de periode na 9/11. (EE)

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens volgt les op de kunstacademie. Ieder jaar maakt hij een schilderij voor de Rotary die het mag veilen voor het goede doel. Dit jaar schilderde Janssens zijn partijgenoot Johan Vande Lanotte. Hij liet zich inspireren door "het immens verdrietige uiterlijk" van Vande Lanotte in de periode dat hij koninklijk bemiddelaar was en noemde het schilderij 'het Verdriet van België'. "Het is nu eenmaal gemakkelijker om een lelijke, oude man te schilderen, dan een mooie jonge vrouw." Het werk lijkt een beetje een vertaling te zijn van 'The Secretary of State', het wereldberoemde portret dat Luc Tuymans schilderde van Condoleezza Rice in de periode na 9/11. (EE)