Bruening verbleef al sinds 1980 in een rusthuis. Hij overleed donderdagnamiddag in een ziekenhuis. De man werd geboren op 21 september 1896 in het stadje Melrose in het noorden van Minnesota. Een van zijn eerste herinneringen, zo vertelde hij, was de moord op de 25e president van de Verenigde Staten, William McKinley, in 1901. Bruening was toen vijf jaar oud.

Geheim voor lang leven

In 2009 verklapte Bruening zijn geheim voor het lange leven aan de plaatselijke krant. "Twee maaltijden per dag volstaan, mensen eten teveel. Je zou eraan moeten wennen om 's avonds niet te eten, een geweldig gevoel is dat", zei hij.

Bruening nam de titel "oudste man ter wereld" ter wereld in juli 2009 over van de Brit Henry Allingham. Deze eer valt nu te beurt aan de Japanner Jioremen Kimura. Hij is 113 jaar en 360 dagen oud. (Belga/TE)

Bruening verbleef al sinds 1980 in een rusthuis. Hij overleed donderdagnamiddag in een ziekenhuis. De man werd geboren op 21 september 1896 in het stadje Melrose in het noorden van Minnesota. Een van zijn eerste herinneringen, zo vertelde hij, was de moord op de 25e president van de Verenigde Staten, William McKinley, in 1901. Bruening was toen vijf jaar oud. Geheim voor lang leven In 2009 verklapte Bruening zijn geheim voor het lange leven aan de plaatselijke krant. "Twee maaltijden per dag volstaan, mensen eten teveel. Je zou eraan moeten wennen om 's avonds niet te eten, een geweldig gevoel is dat", zei hij. Bruening nam de titel "oudste man ter wereld" ter wereld in juli 2009 over van de Brit Henry Allingham. Deze eer valt nu te beurt aan de Japanner Jioremen Kimura. Hij is 113 jaar en 360 dagen oud. (Belga/TE)