Oud-televisiemaker Jos Ghysen (88) overleden

Jos Ghyssen © VTM

In Hasselt is oud-televisiemaker Jos Ghysen overleden. Hij werd 88.

In Hasselt is gisteravond oud-televisiemaker Jos Ghysen overleden. Hij werd 88. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

Hij was leraar van opleiding en begon als cursiefjesschrijver op radio Limburg. Zijn cursiefjes las hij voor in het programma ‘Het schurend scharniertje‘.

Ghysen brak door met het zaterdagse programma ‘Te bed of niet te bed‘, dat hij van 1967 tot 1990 presenteerde.

Ghysen presenteerde ook nog ‘Zondagsparasol‘ (1964-1966) en ‘Het zal je plaat maar wezen‘ (later heette dat Rodenbachstraat 29’ (1973-1976)).

Hij werkte ook voor VTM, na zijn pensionering bij de VRT. Hij presenteerde er ‘Zondag Josdag‘ en deed mee aan moppenprogramma ‘HT&D‘.

In opspraak

Ghysen kwam in 2012 in opspraak, nadat voormalig journaliste Kris Smet zei dat hij zich jarenlang schuldig maakte aan ongewenste seksuele intimiteiten. Volgens Smet zou Ghysen voormalig radiopresentatrice van Omroep Limburg Ireen Houben hebben misbruikt. Het was met Houben dat Ghysen ‘Te bed of niet te bed’ presenteerde.

Houben getuigde in Middagpost op Radio 2 Antwerpen en in Het Journaal op Eén: ‘Hij sloeg me bont en blauw en maakte me duidelijk dat ik van hem was. Het ging om macht en machtsmisbruik, in alle vormen die je maar kan bedenken.’

Ghysen ontkende de beschuldigingen formeel. ‘Het is flauwekul wat er verkondigd wordt’, zei de voormalige radio- en tv-presentator. ‘Er is een zekere vriendschap geweest. Die dateert van zeker veertig jaar geleden en het is erg moeilijk om me details te herinneren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content