Nadat eerder een 40-jarige Amerikaanse student toegaf dat hij zich voordeed als de populaire lesbische Syrische blogster Amina Araf, blijkt nu dat ook een van de eigenaars van de Syrische website LezGetReal een Amerikaanse man is.Dat meldt de Britse omroep BBC.

Bill Graber, een 58-jarige veteraan van de Amerikaanse luchtmacht, heeft toegegeven dat hij een van de redacteurs van LezGetReal was. Hij plaatste meerdere teksten van de zogenaamde lesbische Syrische Amina Araf onder de rubriek 'A gay girl in Damascus'.

Eerder raakte al bekend dat Amina in feite een 40-jarige mannelijke student was.

Volgens de BBC hielp Graber met de opstart van de website om holebi's vooruit te helpen. Hij zou gedacht hebben dat hij als heteroseksuele man niet serieus genomen zou worden. "LezGetReal was niet bedoeld om mensen te bedriegen of op te lichten", zei hij.

Ook de 40-jarige blogger bood al zijn verontschuldigingen aan. "Ik heb de aandacht afgeleid van belangrijke zaken van echte mensen op echte plaatsen", aldus de student.

Opgepakt

In de populaire blog, die vijf maanden geleden ontstond, beschreef hij het sociale leven en de relaties in Damascus. Hij bekritiseerde ook president Bashar al-Assad en sprak over "haar" groeiende rol in de antiregeringsprotesten.

Op 6 juni schreef een familielid van 'Amina' dat de blogster meegenomen was door gewapende troepen van Assad. Nadat onder meer BBC over het nieuws bericht had, lanceerden activisten en bloggers een campagne om haar vrij te krijgen. (Belga/KVDA)

Nadat eerder een 40-jarige Amerikaanse student toegaf dat hij zich voordeed als de populaire lesbische Syrische blogster Amina Araf, blijkt nu dat ook een van de eigenaars van de Syrische website LezGetReal een Amerikaanse man is.Dat meldt de Britse omroep BBC. Bill Graber, een 58-jarige veteraan van de Amerikaanse luchtmacht, heeft toegegeven dat hij een van de redacteurs van LezGetReal was. Hij plaatste meerdere teksten van de zogenaamde lesbische Syrische Amina Araf onder de rubriek 'A gay girl in Damascus'. Eerder raakte al bekend dat Amina in feite een 40-jarige mannelijke student was. Volgens de BBC hielp Graber met de opstart van de website om holebi's vooruit te helpen. Hij zou gedacht hebben dat hij als heteroseksuele man niet serieus genomen zou worden. "LezGetReal was niet bedoeld om mensen te bedriegen of op te lichten", zei hij. Ook de 40-jarige blogger bood al zijn verontschuldigingen aan. "Ik heb de aandacht afgeleid van belangrijke zaken van echte mensen op echte plaatsen", aldus de student. Opgepakt In de populaire blog, die vijf maanden geleden ontstond, beschreef hij het sociale leven en de relaties in Damascus. Hij bekritiseerde ook president Bashar al-Assad en sprak over "haar" groeiende rol in de antiregeringsprotesten. Op 6 juni schreef een familielid van 'Amina' dat de blogster meegenomen was door gewapende troepen van Assad. Nadat onder meer BBC over het nieuws bericht had, lanceerden activisten en bloggers een campagne om haar vrij te krijgen. (Belga/KVDA)