Opmerkelijk is dat La Bardot dit niet doet uit protest tegen de Franse 'rijkentaks' zoals haar collega, maar uit onvrede met de behandeling van twee circusolifanten.

De twee olifanten, Baby en Nepal, zorgen al enige tijd voor beroering in Frankrijk. Een rechtbank in Lyon had namelijk beslist de circusdieren uit voorzorg te laten inslapen omdat ze aan tuberculose zouden lijden. Volgens berichten zou het helemaal niet zeker zijn of de dieren effectief ziek zijn. De olifanten verblijven bovendien sinds 2010 in een zoo in Lyon, weg van het grote publiek.

"Als de autoriteiten zo laf en onbeschoft zijn om de olifanten te doden, dan beslis ik om het Russische staatsburgerschap aan te vragen om zo weg te komen uit dit land dat niets meer dan een dierenkerkhof is geworden", aldus Bardot in een mededeling.

Het dreigement van Bardot komt een dag nadat Gerard Depardieu zijn Russisch paspoort aanvroeg en verkreeg als gevolg van de beslissing van de Franse regering om een "rijkentaks" in te voeren.

Het is niet de eerste keer dat Bardot in het nieuws komt met controversiële uitspraken. In 2008 werd ze voor de vijfde keer in 11 jaar veroordeeld voor het aanzetten van religieuze haat. Ze laat zich ook geregeld uit over dierenrechten, homo's, immigranten en werklozen. (Belga/TE)

Opmerkelijk is dat La Bardot dit niet doet uit protest tegen de Franse 'rijkentaks' zoals haar collega, maar uit onvrede met de behandeling van twee circusolifanten. De twee olifanten, Baby en Nepal, zorgen al enige tijd voor beroering in Frankrijk. Een rechtbank in Lyon had namelijk beslist de circusdieren uit voorzorg te laten inslapen omdat ze aan tuberculose zouden lijden. Volgens berichten zou het helemaal niet zeker zijn of de dieren effectief ziek zijn. De olifanten verblijven bovendien sinds 2010 in een zoo in Lyon, weg van het grote publiek. "Als de autoriteiten zo laf en onbeschoft zijn om de olifanten te doden, dan beslis ik om het Russische staatsburgerschap aan te vragen om zo weg te komen uit dit land dat niets meer dan een dierenkerkhof is geworden", aldus Bardot in een mededeling. Het dreigement van Bardot komt een dag nadat Gerard Depardieu zijn Russisch paspoort aanvroeg en verkreeg als gevolg van de beslissing van de Franse regering om een "rijkentaks" in te voeren.Het is niet de eerste keer dat Bardot in het nieuws komt met controversiële uitspraken. In 2008 werd ze voor de vijfde keer in 11 jaar veroordeeld voor het aanzetten van religieuze haat. Ze laat zich ook geregeld uit over dierenrechten, homo's, immigranten en werklozen. (Belga/TE)