De vroegere Egyptische president Hosni Moebarak heeft ademhalingsproblemen, maar zou toch niet in coma zijn. Dat meldt de BBC, na contact met een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Slechte toestand

Sommige media berichten dat Moebarak in coma zou zijn gevallen, maar het is onduidelijk of die berichten kloppen. "Zijn gezondheid gaat sinds het verdict (eerder deze maand, nvdr.) achteruit, met hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen en een onregelmatige hartslag", zou een woordvoerder van Binnenlandse Zaken gemeld hebben aan CNN. Bronnen uit de gevangenis melden dat de ex-president al tweemaal gedefibrilleerd moest worden.

De advocaat van de afgezette president zou verzocht hebben dat Moebarak vanuit de gevangenis naar een privaat ziekenhuis wordt overgebracht. Momenteel vertoeft de 84-jarige ex-president in de ziekenboeg van een gevangenis in Kaïro. Hij werd tot levenslang veroordeeld voor het doden van betogers vorig jaar. (Belga/GM)

De vroegere Egyptische president Hosni Moebarak heeft ademhalingsproblemen, maar zou toch niet in coma zijn. Dat meldt de BBC, na contact met een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.Slechte toestand Sommige media berichten dat Moebarak in coma zou zijn gevallen, maar het is onduidelijk of die berichten kloppen. "Zijn gezondheid gaat sinds het verdict (eerder deze maand, nvdr.) achteruit, met hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen en een onregelmatige hartslag", zou een woordvoerder van Binnenlandse Zaken gemeld hebben aan CNN. Bronnen uit de gevangenis melden dat de ex-president al tweemaal gedefibrilleerd moest worden. De advocaat van de afgezette president zou verzocht hebben dat Moebarak vanuit de gevangenis naar een privaat ziekenhuis wordt overgebracht. Momenteel vertoeft de 84-jarige ex-president in de ziekenboeg van een gevangenis in Kaïro. Hij werd tot levenslang veroordeeld voor het doden van betogers vorig jaar. (Belga/GM)