Gabrielle Giffords, het Amerikaanse Congreslid dat begin januari in het hoofd werd geschoten in Arizona, heeft na zes maanden het ziekenhuis mogen verlaten.

Ze zal thuis verder revalideren, zo heeft het ziekenhuis in Houston meegedeeld. Giffords zal thuis de klok rond verpleeghulp krijgen.

Schietpartij

De 41-jarige Giffords werd op 8 januari in het hoofd geschoten tijdens een ontmoeting met burgers van haar kiesdistrict aan een winkelcentrum in Tucson. Een maand geleden onderging ze nog een schedeloperatie.

Bij de schietpartij kwamen 6 mensen om het leven, en raakten 13 anderen gewond. De 22-jarige verdachte, Jared Lee Loughner, is wegens psychische storingen ongeschikt bevonden om voor een rechtbank terecht te staan. Zijn advocate heeft in naam van haar cliënt al onschuldig gepleit. (Belga/KVDA)

Gabrielle Giffords, het Amerikaanse Congreslid dat begin januari in het hoofd werd geschoten in Arizona, heeft na zes maanden het ziekenhuis mogen verlaten. Ze zal thuis verder revalideren, zo heeft het ziekenhuis in Houston meegedeeld. Giffords zal thuis de klok rond verpleeghulp krijgen. Schietpartij De 41-jarige Giffords werd op 8 januari in het hoofd geschoten tijdens een ontmoeting met burgers van haar kiesdistrict aan een winkelcentrum in Tucson. Een maand geleden onderging ze nog een schedeloperatie. Bij de schietpartij kwamen 6 mensen om het leven, en raakten 13 anderen gewond. De 22-jarige verdachte, Jared Lee Loughner, is wegens psychische storingen ongeschikt bevonden om voor een rechtbank terecht te staan. Zijn advocate heeft in naam van haar cliënt al onschuldig gepleit. (Belga/KVDA)