De 21-jarige Robin werd aangeklaagd voor bedrog. Omdat hij beweerde minderjarig te zijn, werd hij driekwart jaar door jeugdzorg opgevangen in de Berlijnse wijk Tempelhof-Schöneberg. Dat kostte de Duitse overheid alles samen 30.000 euro.

De zaak werd achter gesloten deuren behandeld en duurde nog geen uur. Robin is volgens het jeugdstrafrecht berecht. Hij heeft een werkstraf van 150 uur gekregen. De 30.000 euro hoeft hij niet terug te betalen.

'Bosjongen'

Robin uit Hengelo in Overijssel was in 2011 met een vriend naar Berlijn vertrokken. Zijn vriend keerde terug, maar Robin bleef in Duitsland en meldde zich bij de autoriteiten. Hij stelde dat hij Ray heette, 17 jaar was en vijf jaar lang samen met zijn vader in de bossen had gewoond. Pas toen kennissen hem herkenden op een opsporingsfoto, kwam zijn ware identiteit aan het licht. Hij bleek om persoonlijke redenen van huis te zijn weggelopen. (Belga/YD)

De 21-jarige Robin werd aangeklaagd voor bedrog. Omdat hij beweerde minderjarig te zijn, werd hij driekwart jaar door jeugdzorg opgevangen in de Berlijnse wijk Tempelhof-Schöneberg. Dat kostte de Duitse overheid alles samen 30.000 euro.De zaak werd achter gesloten deuren behandeld en duurde nog geen uur. Robin is volgens het jeugdstrafrecht berecht. Hij heeft een werkstraf van 150 uur gekregen. De 30.000 euro hoeft hij niet terug te betalen.'Bosjongen'Robin uit Hengelo in Overijssel was in 2011 met een vriend naar Berlijn vertrokken. Zijn vriend keerde terug, maar Robin bleef in Duitsland en meldde zich bij de autoriteiten. Hij stelde dat hij Ray heette, 17 jaar was en vijf jaar lang samen met zijn vader in de bossen had gewoond. Pas toen kennissen hem herkenden op een opsporingsfoto, kwam zijn ware identiteit aan het licht. Hij bleek om persoonlijke redenen van huis te zijn weggelopen. (Belga/YD)