De blanke voorganger van Nelson Mandela werd opgenomen in het ziekenhuis. 'FW De Klerk krijgt een pacemaker en als alles vlot verloopt kan hij binnen de 24 uur het ziekenhuis alweer verlaten', liet een medewerker aan het persagentschap Reuters weten.

De 77-jarige JW De Klerk ontving in 1993 samen met de nu 94-jarige Nelson Mandela de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn rol in Zuid-Afrika na een lange periode van apartheid.

De Klerk was president van Zuid-Afrika van 1989 tot 1994. Hij speelde een belangrijke rol bij de omvorming van het apartheidsregime tot een democratische staat. Tijdens het vijfjarige presidentschap van Nelson Mandela nam De Klerk de functie van plaatsvervangende president op zich.

Vorige week keerde De Klerk en zijn vrouw vervroegd terug uit Europa vanwege de kritieke toestand van Nelson Mandela. (AVE)

De blanke voorganger van Nelson Mandela werd opgenomen in het ziekenhuis. 'FW De Klerk krijgt een pacemaker en als alles vlot verloopt kan hij binnen de 24 uur het ziekenhuis alweer verlaten', liet een medewerker aan het persagentschap Reuters weten. De 77-jarige JW De Klerk ontving in 1993 samen met de nu 94-jarige Nelson Mandela de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn rol in Zuid-Afrika na een lange periode van apartheid. De Klerk was president van Zuid-Afrika van 1989 tot 1994. Hij speelde een belangrijke rol bij de omvorming van het apartheidsregime tot een democratische staat. Tijdens het vijfjarige presidentschap van Nelson Mandela nam De Klerk de functie van plaatsvervangende president op zich. Vorige week keerde De Klerk en zijn vrouw vervroegd terug uit Europa vanwege de kritieke toestand van Nelson Mandela. (AVE)