"Door de zanger van de Beatles te vermoorden dacht ik dat ik iemand zou kunnen worden", zei de moordenaar van Lennon op 7 september in een interview met de reclasseringsraad van de staat New York.

De voormalige veiligheidsagent vertelde de raad dat hij een lijst van mensen had opgesteld die hij wou vermoorden, onder wie de Amerikaanse presentator Johnny Carson en de actrice Elizabeth Taylor. John Lennon stond als eerste op de lijst omdat hij volgens Chapman "het meest toegankelijk was". "Ik kon niet meer helder denken", zegt Chapman. "Ik heb een vreselijke beslissing genomen om iemands leven te beëindigen uit egoïsme."

Jezus Christus

"Ik dacht dat ik door Lennon te vermoorden bekend zou worden, maar in de plaats daarvan werd ik een moordenaar", aldus Chapman die zegt dankzij Jezus Christus opnieuw het rechte pad gevonden te hebben.

Na het interview met de reclasseringsraad werd Chapman de invrijheidstelling nog maar eens geweigerd. De raad drukte haar bezorgdheid uit over het gebrek aan respect dat Chapman heeft voor "de normen van de samenleving en de heiligheid van een menselijk leven."

Chapmans verzoek om invrijheidstelling werd al voor de zesde keer afgewezen. Op zijn vroegst in 2012 kan hij opnieuw om invrijheidstelling vragen.

De nu 55-jarige Chapman schoot John Lennon op 8 december 1980 dood voor diens appartement in Manhattan. De moordenaar kreeg levenslang met een minimum van twintig jaar.

"Door de zanger van de Beatles te vermoorden dacht ik dat ik iemand zou kunnen worden", zei de moordenaar van Lennon op 7 september in een interview met de reclasseringsraad van de staat New York. De voormalige veiligheidsagent vertelde de raad dat hij een lijst van mensen had opgesteld die hij wou vermoorden, onder wie de Amerikaanse presentator Johnny Carson en de actrice Elizabeth Taylor. John Lennon stond als eerste op de lijst omdat hij volgens Chapman "het meest toegankelijk was". "Ik kon niet meer helder denken", zegt Chapman. "Ik heb een vreselijke beslissing genomen om iemands leven te beëindigen uit egoïsme." Jezus Christus"Ik dacht dat ik door Lennon te vermoorden bekend zou worden, maar in de plaats daarvan werd ik een moordenaar", aldus Chapman die zegt dankzij Jezus Christus opnieuw het rechte pad gevonden te hebben. Na het interview met de reclasseringsraad werd Chapman de invrijheidstelling nog maar eens geweigerd. De raad drukte haar bezorgdheid uit over het gebrek aan respect dat Chapman heeft voor "de normen van de samenleving en de heiligheid van een menselijk leven." Chapmans verzoek om invrijheidstelling werd al voor de zesde keer afgewezen. Op zijn vroegst in 2012 kan hij opnieuw om invrijheidstelling vragen. De nu 55-jarige Chapman schoot John Lennon op 8 december 1980 dood voor diens appartement in Manhattan. De moordenaar kreeg levenslang met een minimum van twintig jaar.