Volgens de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu wilde Hitler de joden alleen maar uitzetten, maar Mohammad Amin al-Hoesseini -de toenmalige Grote Moefti van Jeruzalem- zou de Führer overtuigd hebben om ze te uit te roeien.

In een filmpje uitgezonden door de grote Israëlische krant Haaretz, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat 'Hitler de joden niet wou uitroeien maar dat hij ze enkel wou uitzetten.'

Maar de Grote Moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Hoesseini, is dan op bezoek geweest bij Hitler om hem uit te leggen dat 'als hij de joden uitzet, ze allemaal naar Palestina zullen komen.' 'Wat moet ik ermee doen dan', zou Hitler gevraagd hebben. 'Verbrand ze', zou de Moefti geantwoord hebben. (Vincent Genot)

Volgens de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu wilde Hitler de joden alleen maar uitzetten, maar Mohammad Amin al-Hoesseini -de toenmalige Grote Moefti van Jeruzalem- zou de Führer overtuigd hebben om ze te uit te roeien. In een filmpje uitgezonden door de grote Israëlische krant Haaretz, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat 'Hitler de joden niet wou uitroeien maar dat hij ze enkel wou uitzetten.' Maar de Grote Moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Hoesseini, is dan op bezoek geweest bij Hitler om hem uit te leggen dat 'als hij de joden uitzet, ze allemaal naar Palestina zullen komen.' 'Wat moet ik ermee doen dan', zou Hitler gevraagd hebben. 'Verbrand ze', zou de Moefti geantwoord hebben. (Vincent Genot)