De Egyptische procureur-generaal heeft donderdag bevolen dat de afgezette president Hosni Moebarak (84) naar een militair ziekenhuis wordt overgebracht. De reden daarvoor is de verslechterde toestand van zijn gezondheid, klinkt het.

Moebarak werd tot levenslang veroordeeld voor de onderdrukking van de volksopstand tegen zijn regime, waarbij bijna 850 doden vielen.

Hij werd voor korte tijd opgenomen in het ziekenhuis op 19 december om een hersenscan te ondergaan, nadat hij eerder in de gevangenis ten val was gekomen in de douche.

De voormalige president moet terug naar de gevangenis keren zodra zijn behandeling is afgelopen. De gezondheidstoestand van Moebarak is het voorwerp van talrijke speculaties en tegenstrijdige informatie, na zijn aftreden onder druk van massale betogingen. (Belga/INM)

De Egyptische procureur-generaal heeft donderdag bevolen dat de afgezette president Hosni Moebarak (84) naar een militair ziekenhuis wordt overgebracht. De reden daarvoor is de verslechterde toestand van zijn gezondheid, klinkt het. Moebarak werd tot levenslang veroordeeld voor de onderdrukking van de volksopstand tegen zijn regime, waarbij bijna 850 doden vielen. Hij werd voor korte tijd opgenomen in het ziekenhuis op 19 december om een hersenscan te ondergaan, nadat hij eerder in de gevangenis ten val was gekomen in de douche. De voormalige president moet terug naar de gevangenis keren zodra zijn behandeling is afgelopen. De gezondheidstoestand van Moebarak is het voorwerp van talrijke speculaties en tegenstrijdige informatie, na zijn aftreden onder druk van massale betogingen. (Belga/INM)