Het album met de naam 'Michael' bevat liedjes waar Jackson aan werkte voor zijn dood in juni 2009 en die postuum werden afgewerkt. Platenmaatschappij Sony zal het album in december uitbrengen.

Zanger Will.i.am van de Black Eyed Peas, met wie Jackson voor hij stierf nog samenwerkte, liet weten dat hij het "weinig respectvol" vindt om het onafgewerkte materiaal uit te geven aangezien Jackson geen toestemming meer kan geven. "Michael was een perfectionist en hij had het nooit zo gewild."

'This was not it'

Ook sommige fans zijn niet gelukkig met de release. In een groep op Facebook met de titel 'Michael, This Was Not It' beweren ze dat het album songs bevat die Jackson nooit had willen uitbrengen.

Het eerste nummer van het album, 'Breaking News', wordt vanaf maandag een week lang gestreamd via de officiële site van de King of Pop. Het nummer werd in 2007 in New Jersey opgenomen en recent afgewerkt.

Het laatste album met origineel materiaal van Michael Jackson, 'Invincible' kwam bijna 10 jaar geleden uit. Maar "het creatieve proces stopte nooit, Jackson was altijd aan het plannen voor zijn volgende plaat", aldus een mededeling.

Een ander onuitgegeven nummer, 'This is It', werd eerder al in oktober 2009 gereleased. Het nummer stond op een dubbelalbum met de grootste hits van Michael Jackson.

Het album met de naam 'Michael' bevat liedjes waar Jackson aan werkte voor zijn dood in juni 2009 en die postuum werden afgewerkt. Platenmaatschappij Sony zal het album in december uitbrengen. Zanger Will.i.am van de Black Eyed Peas, met wie Jackson voor hij stierf nog samenwerkte, liet weten dat hij het "weinig respectvol" vindt om het onafgewerkte materiaal uit te geven aangezien Jackson geen toestemming meer kan geven. "Michael was een perfectionist en hij had het nooit zo gewild." 'This was not it'Ook sommige fans zijn niet gelukkig met de release. In een groep op Facebook met de titel 'Michael, This Was Not It' beweren ze dat het album songs bevat die Jackson nooit had willen uitbrengen. Het eerste nummer van het album, 'Breaking News', wordt vanaf maandag een week lang gestreamd via de officiële site van de King of Pop. Het nummer werd in 2007 in New Jersey opgenomen en recent afgewerkt. Het laatste album met origineel materiaal van Michael Jackson, 'Invincible' kwam bijna 10 jaar geleden uit. Maar "het creatieve proces stopte nooit, Jackson was altijd aan het plannen voor zijn volgende plaat", aldus een mededeling. Een ander onuitgegeven nummer, 'This is It', werd eerder al in oktober 2009 gereleased. Het nummer stond op een dubbelalbum met de grootste hits van Michael Jackson.