Een 19-jarige meisje dat eind mei dood en met zware verwondingen aan het hoofd werd teruggevonden in Oekraïne, werd niet het slachtoffer van religieus geweld.

Volgens de politie is de vermoedelijke dader een klasgenoot van het meisje, die mentale problemen heeft.

"Doodgestenigd"
Het lichaam van Katya Koren werd teruggevonden in een bos op het Oekraïense schiereiland Krim, niet ver van haar huis. De politie maakte toen bekend dat het meisje verschillende slagen op het hoofd had gekregen door een of meerdere stenen.

Enkele lokale kranten schreven dat Katya, dat voor haar verdwijning had deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd, was doodgestenigd door radicale moslimjongeren die vonden dat het meisje de sharia, de islamitische wet, met de voeten had getreden.

De politie zegt volgens de Britse krant Daily Telegraph dat de dood van het meisje niets met religieus geweld heeft te maken. Ze werd vermoedelijk gedood door een klasgenoot met mentale problemen, die haar een lift had gegeven op zijn bromfiets, haar daarna verkrachtte en ten slotte doodsloeg met een steen. (KVDA)

Een 19-jarige meisje dat eind mei dood en met zware verwondingen aan het hoofd werd teruggevonden in Oekraïne, werd niet het slachtoffer van religieus geweld. Volgens de politie is de vermoedelijke dader een klasgenoot van het meisje, die mentale problemen heeft. "Doodgestenigd" Het lichaam van Katya Koren werd teruggevonden in een bos op het Oekraïense schiereiland Krim, niet ver van haar huis. De politie maakte toen bekend dat het meisje verschillende slagen op het hoofd had gekregen door een of meerdere stenen. Enkele lokale kranten schreven dat Katya, dat voor haar verdwijning had deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd, was doodgestenigd door radicale moslimjongeren die vonden dat het meisje de sharia, de islamitische wet, met de voeten had getreden. De politie zegt volgens de Britse krant Daily Telegraph dat de dood van het meisje niets met religieus geweld heeft te maken. Ze werd vermoedelijk gedood door een klasgenoot met mentale problemen, die haar een lift had gegeven op zijn bromfiets, haar daarna verkrachtte en ten slotte doodsloeg met een steen. (KVDA)