De Britse acteur Martin Freeman zal de rol van Bilbo Baggins vertolken in 'The Hobbit', de tweedelige prequel van de succesvolle 'Lord of the Rings'-trilogie.

Dat heeft regisseur Peter Jackson laten weten.

De 39-jarige Freeman is onder meer bekend van de film 'Love Actually' en de Britse komische cultserie 'The Office' van Ricky Gervais.

"Het gebeurt zelden dat je een acteur ontmoet van wie je meteen weet dat hij is geboren voor een rol. Dat gevoel had ik bij Martin", zegt Jackson. "Hij is intelligent, grappig, verrassend en moedig...net als Bilbo".

Nieuw-Zeeland?

De opnames van 'The Hobbit' starten in februari. Waar het verhaal zal verfilmd worden, is echter nog een groot vraagteken. Nieuw-Zeeland is altijd al een grote kanshebber geweest, maar Jackson dreigt ermee om de prent ergens anders op te nemen.

De filmproducenten van 'The Hobbit' liggen namelijk overhoop met de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond, die hen ervan beschuldigt Nieuw-Zeelandse acteurs onder slechte voorwaarden aan het werk te zetten. De bond riep vorige maand alle acteurs ter wereld op om niet mee te werken aan de verfilming van 'The Hobbit'.

Het 'Hobbit'-project heeft al ontzettend veel vertraging opgelopen. De release van de film, die in twee delen zal worden uitgebracht, was gepland voor 2010 en 2011.

De Britse acteur Martin Freeman zal de rol van Bilbo Baggins vertolken in 'The Hobbit', de tweedelige prequel van de succesvolle 'Lord of the Rings'-trilogie. Dat heeft regisseur Peter Jackson laten weten. De 39-jarige Freeman is onder meer bekend van de film 'Love Actually' en de Britse komische cultserie 'The Office' van Ricky Gervais. "Het gebeurt zelden dat je een acteur ontmoet van wie je meteen weet dat hij is geboren voor een rol. Dat gevoel had ik bij Martin", zegt Jackson. "Hij is intelligent, grappig, verrassend en moedig...net als Bilbo". Nieuw-Zeeland? De opnames van 'The Hobbit' starten in februari. Waar het verhaal zal verfilmd worden, is echter nog een groot vraagteken. Nieuw-Zeeland is altijd al een grote kanshebber geweest, maar Jackson dreigt ermee om de prent ergens anders op te nemen. De filmproducenten van 'The Hobbit' liggen namelijk overhoop met de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond, die hen ervan beschuldigt Nieuw-Zeelandse acteurs onder slechte voorwaarden aan het werk te zetten. De bond riep vorige maand alle acteurs ter wereld op om niet mee te werken aan de verfilming van 'The Hobbit'. Het 'Hobbit'-project heeft al ontzettend veel vertraging opgelopen. De release van de film, die in twee delen zal worden uitgebracht, was gepland voor 2010 en 2011.