Malcolm McLaren, voormalig manager van punkband de Sex Pistols, is op 64-jarige leeftijd aan kanker overleden. Volgens zijn familie stierf hij in Zwitserland, zo meldt de BBC.

McLaren was de ex-partner van Vivienne Westwood, met wie hij in 1971 in Londen een winkeltje in rock'-n-rollkleding opende.

Rond de kleding die er werd verkocht vormde zich een subcultuur die later onder de naam punk massaal navolging zou krijgen.

McLaren werd manager van de controversiële Sex Pistols. De groep werd in 1975 samengesteld uit klanten en personeel van zijn inmiddels tot 'Sex' omgedoopte kledingboetiek.

Anarchy in the UK, de debuutsingle van de groep, werd uitgebracht in december 1976. De single God Save the Queen werd in 1977 door de BBC gebannen. De Sex Pistols hielden er in januari 1978 mee op aan het einde van een tournee door de Verenigde Staten.

McLaren was ook manager van een aantal andere groepen, zoals de New York Dolls en Bow Wow Wow, vooraleer hij muziek onder eigen naam uitbracht.

Malcolm McLaren, voormalig manager van punkband de Sex Pistols, is op 64-jarige leeftijd aan kanker overleden. Volgens zijn familie stierf hij in Zwitserland, zo meldt de BBC.McLaren was de ex-partner van Vivienne Westwood, met wie hij in 1971 in Londen een winkeltje in rock'-n-rollkleding opende.Rond de kleding die er werd verkocht vormde zich een subcultuur die later onder de naam punk massaal navolging zou krijgen.McLaren werd manager van de controversiële Sex Pistols. De groep werd in 1975 samengesteld uit klanten en personeel van zijn inmiddels tot 'Sex' omgedoopte kledingboetiek. Anarchy in the UK, de debuutsingle van de groep, werd uitgebracht in december 1976. De single God Save the Queen werd in 1977 door de BBC gebannen. De Sex Pistols hielden er in januari 1978 mee op aan het einde van een tournee door de Verenigde Staten. McLaren was ook manager van een aantal andere groepen, zoals de New York Dolls en Bow Wow Wow, vooraleer hij muziek onder eigen naam uitbracht.