Voor de 10e keer in evenveel jaar tijd ging Time magazine op zoek naar de 100 personen die het meest hun stempel op de wereld wisten te drukken.

Opvallende namen in de lijst zijn onder andere Malala Yousafzai, het Pakistaanse schoomeisje dat door de taliban in het hoofd werd geschoten omdat ze ijverde voor onderwijs voor meisjes, en de Egyptische satiricus Bassem Youssef die regelmatig president Mohammed Morsi door de mangel haalt en daardoor problemen kreeg met justitie.

Wereldleiders
De meest invloedrijke wereldleiders zijn onder meer de Amerikaanse president Barack Obama, de Tunesische president Moncef Marzouki, de Somalische president Hassan Sheik Mohamud, de Chinese president Xi Jinping en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

De Chinese tennisspeelster Li Na wordt dan weer geroemd omdat ze de tennissport in haar land op de kaart wist te zetten en Bollywood-ster Aamir Khan krijgt lof omdat hij aandacht vraagt voor de sociale ellende in India.

Artiesten
Ook prijken heel wat zangers en acteur op de Time-lijst, zoals rapper en zakenman Jay Z, zangeres Beyoncé, acteur en zanger Justin Timberlake, acteur Daniel Day-Lewis en actrice Jennifer Lawrence.

Een verrassing in de lijst is de Italiaanse voetballer Mario Balotelli, omdat hij volgens Time 'op cruciale momenten zijn kalmte weet te bewaren, wat alleen de grote spelers kunnen'. Ook de pas verkozen paus Franciscus 'wist ons al te bekoren met de manier waarop hij zijn allereerste woorden uitsprak: "Broeders en zusters, goedenavond".', aldus Time. (TE)

Voor de 10e keer in evenveel jaar tijd ging Time magazine op zoek naar de 100 personen die het meest hun stempel op de wereld wisten te drukken. Opvallende namen in de lijst zijn onder andere Malala Yousafzai, het Pakistaanse schoomeisje dat door de taliban in het hoofd werd geschoten omdat ze ijverde voor onderwijs voor meisjes, en de Egyptische satiricus Bassem Youssef die regelmatig president Mohammed Morsi door de mangel haalt en daardoor problemen kreeg met justitie. Wereldleiders De meest invloedrijke wereldleiders zijn onder meer de Amerikaanse president Barack Obama, de Tunesische president Moncef Marzouki, de Somalische president Hassan Sheik Mohamud, de Chinese president Xi Jinping en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Chinese tennisspeelster Li Na wordt dan weer geroemd omdat ze de tennissport in haar land op de kaart wist te zetten en Bollywood-ster Aamir Khan krijgt lof omdat hij aandacht vraagt voor de sociale ellende in India. Artiesten Ook prijken heel wat zangers en acteur op de Time-lijst, zoals rapper en zakenman Jay Z, zangeres Beyoncé, acteur en zanger Justin Timberlake, acteur Daniel Day-Lewis en actrice Jennifer Lawrence. Een verrassing in de lijst is de Italiaanse voetballer Mario Balotelli, omdat hij volgens Time 'op cruciale momenten zijn kalmte weet te bewaren, wat alleen de grote spelers kunnen'. Ook de pas verkozen paus Franciscus 'wist ons al te bekoren met de manier waarop hij zijn allereerste woorden uitsprak: "Broeders en zusters, goedenavond".', aldus Time. (TE)