Malala heeft het nieuws zelf bevestigd met een tweet, waarin ze alle studenten met de vereiste A-level resultaten feliciteerde. Malala zal aan Oxford politicologie, filosofie en economie studeren.

De twintigjarige vrouw, die in Birmingham woont, verblijft al sinds 2012 in het Verenigd Koninkrijk. Zij werd ernaartoe gebracht om te revalideren, nadat ze in haar geboorteland Pakistan door een talibanstrijder in het hoofd was geschoten omdat ze campagne voerde voor recht op onderwijs voor meisjes. Yousafzai werd met haar acties een boegbeeld van de strijd voor het recht van vrouwen om onderwijs te krijgen.

Met haar studies, zo meldt BBC World nog, treedt Malala overigens in de voetsporen van haar landgenote Benazir Bhutto, de voormalige Pakistaanse eerste minister die in 2007 werd vermoord.

Malala heeft het nieuws zelf bevestigd met een tweet, waarin ze alle studenten met de vereiste A-level resultaten feliciteerde. Malala zal aan Oxford politicologie, filosofie en economie studeren.De twintigjarige vrouw, die in Birmingham woont, verblijft al sinds 2012 in het Verenigd Koninkrijk. Zij werd ernaartoe gebracht om te revalideren, nadat ze in haar geboorteland Pakistan door een talibanstrijder in het hoofd was geschoten omdat ze campagne voerde voor recht op onderwijs voor meisjes. Yousafzai werd met haar acties een boegbeeld van de strijd voor het recht van vrouwen om onderwijs te krijgen.Met haar studies, zo meldt BBC World nog, treedt Malala overigens in de voetsporen van haar landgenote Benazir Bhutto, de voormalige Pakistaanse eerste minister die in 2007 werd vermoord.