Bostoen debuteerde in de journalistiek bij de weekbladen De Linie en De Maand na zijn studies in de rechten aan de KU Leuven. In 1962 maakte hij de overstap naar De Standaard. In 1976 werd hij samen met Manu Ruys hoofdredacteur van de krant. Ruys was commentator en het gezicht van de krant, Bostoen de man op de achtergrond, die de redactief feitelijk leidde.

Na de pensionering van Ruys werd Bostoen algemeen hoofdredacteur van De Standaard en Het Nieuwsblad. In 1991 werd hij in die functie opgevolgd door Lou De Clecrk, na een ingreep van uitgever André Leysen.

Bostoen bleef nog 5 jaar in een directeursfunctie bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, destijds de uitgever van De Standaard.

De uitvaartplechtigheid vindt op maandag 16 maart plaats in de Sint-Pieterskerk van Bertem.

(Belga/RR)

Bostoen debuteerde in de journalistiek bij de weekbladen De Linie en De Maand na zijn studies in de rechten aan de KU Leuven. In 1962 maakte hij de overstap naar De Standaard. In 1976 werd hij samen met Manu Ruys hoofdredacteur van de krant. Ruys was commentator en het gezicht van de krant, Bostoen de man op de achtergrond, die de redactief feitelijk leidde.Na de pensionering van Ruys werd Bostoen algemeen hoofdredacteur van De Standaard en Het Nieuwsblad. In 1991 werd hij in die functie opgevolgd door Lou De Clecrk, na een ingreep van uitgever André Leysen. Bostoen bleef nog 5 jaar in een directeursfunctie bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, destijds de uitgever van De Standaard. De uitvaartplechtigheid vindt op maandag 16 maart plaats in de Sint-Pieterskerk van Bertem.(Belga/RR)