De verkeersminister van de Australische staat Victoria is niet te spreken over het rijgedrag van de Britse F1-rijder Lewis Hamilton afgelopen weekend.

Bij de voorstelling van de nieuwe verkeersveiligheidcampagne met de naam 'Don't Be a Dickhead' gaf minister Tim Pallas de 25-jarige autocoureur een veeg uit de pan. "Yes, Mr. Hamilton is a dickhead", zei de minister.

Lewis Hamilton reed afgelopen vrijdag de snelste tijd in de oefenritten van de Australian Grand Prix. Met zijn tijd van 1:26:801 was hij 0.25 seconden sneller dan zijn McLaren ploegmaat en huidig wereldkampioen Jenson Button.

Blijkbaar dacht Hamilton dat hij zich nog steeds op het racecircuit bevond toen hij iets later naar zijn hotel reed. De voormalige wereldkampioen Formule 1 werd met zijn zilverkleurige Mercedes tegengehouden en gearresteerd wegens ongepast rijgedrag. Mogelijk wordt hij vervolgd.

Belachelijke regels

Hamilton heeft zich ondertussen al verontschuldigd voor zijn gedrag, maar de Australische rijder Mark Webber verdedigde zijn college en vindt dat er in zijn land belachelijke verkeers- en parkeeregels gelden.

Het is niet de eerste keer dat Hamilton in de problemen komt wegens zijn rijgedrag. In 2007 werd hij aan de kant gezet door de Franse politie na een snelheidsovertreding.

De verkeersminister van de Australische staat Victoria is niet te spreken over het rijgedrag van de Britse F1-rijder Lewis Hamilton afgelopen weekend. Bij de voorstelling van de nieuwe verkeersveiligheidcampagne met de naam 'Don't Be a Dickhead' gaf minister Tim Pallas de 25-jarige autocoureur een veeg uit de pan. "Yes, Mr. Hamilton is a dickhead", zei de minister. Lewis Hamilton reed afgelopen vrijdag de snelste tijd in de oefenritten van de Australian Grand Prix. Met zijn tijd van 1:26:801 was hij 0.25 seconden sneller dan zijn McLaren ploegmaat en huidig wereldkampioen Jenson Button. Blijkbaar dacht Hamilton dat hij zich nog steeds op het racecircuit bevond toen hij iets later naar zijn hotel reed. De voormalige wereldkampioen Formule 1 werd met zijn zilverkleurige Mercedes tegengehouden en gearresteerd wegens ongepast rijgedrag. Mogelijk wordt hij vervolgd. Belachelijke regels Hamilton heeft zich ondertussen al verontschuldigd voor zijn gedrag, maar de Australische rijder Mark Webber verdedigde zijn college en vindt dat er in zijn land belachelijke verkeers- en parkeeregels gelden. Het is niet de eerste keer dat Hamilton in de problemen komt wegens zijn rijgedrag. In 2007 werd hij aan de kant gezet door de Franse politie na een snelheidsovertreding.