Leo Neels zal medio 2013 zijn functie als algemeen directeur van Pharma.be neerleggen. Hij zal dan 10 jaar aan het roer van de sectorfederatie gestaan hebben. Leo Neels: 'Ik wil wat flexibeler kunnen omgaan met mijn vrije tijd en zal dus mijn voltijdse bezigheden voor Pharma.be stopzetten'.

Professor Leo Neels was sinds januari 2003 algemeen directeur van Pharma.be. Hij zal wel nog professioneel actief blijven, bijvoorbeeld als hoofddocent Media- en Communicatierecht aan de Universiteiten van Leuven en Antwerpen, als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Persagentschap Belga en van Econopolis Strategie. Neels zal ook aan de slag blijven als consultant, spreker en publicist. In die laatste hoedanigheid schrijft hij regelmatig gesmaakte opiniebijdragen, vooral over media-ethiek, voor Knack.be.

Sonja Willems, voorzitter van de Board van Pharma.be, drukt haar dank uit "voor de impactvolle wijze waarop hij zijn missie heeft volbracht voor de innovatieve farmaceutische sector". Willems noemt het sterke team van Neels, met "een erkende expertise en reputatie".

Neels is daar zelf ook erg tevreden op: "Pharma.be was een erg boeiende werkomgeving, zo op het kruispunt van ondernemen, overheid, onderzoek, ... Ik ben erg trots op het team van experts dat we hebben uitgebouwd. We hebben net nog met premier Elio Di Rupo een platform opgericht om na te gaan hoe de biofarmasector - de grootste private investeerder in onderzoek en ontwikkeling - optimaal kan ingezet worden in het relanceplan van de regering. Met minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx konden we ook een stabiliteitspact sluiten. Mooie staaltjes privaat-publieke samenwerking, waar ik trots op ben." (SD)

Leo Neels zal medio 2013 zijn functie als algemeen directeur van Pharma.be neerleggen. Hij zal dan 10 jaar aan het roer van de sectorfederatie gestaan hebben. Leo Neels: 'Ik wil wat flexibeler kunnen omgaan met mijn vrije tijd en zal dus mijn voltijdse bezigheden voor Pharma.be stopzetten'. Professor Leo Neels was sinds januari 2003 algemeen directeur van Pharma.be. Hij zal wel nog professioneel actief blijven, bijvoorbeeld als hoofddocent Media- en Communicatierecht aan de Universiteiten van Leuven en Antwerpen, als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Persagentschap Belga en van Econopolis Strategie. Neels zal ook aan de slag blijven als consultant, spreker en publicist. In die laatste hoedanigheid schrijft hij regelmatig gesmaakte opiniebijdragen, vooral over media-ethiek, voor Knack.be. Sonja Willems, voorzitter van de Board van Pharma.be, drukt haar dank uit "voor de impactvolle wijze waarop hij zijn missie heeft volbracht voor de innovatieve farmaceutische sector". Willems noemt het sterke team van Neels, met "een erkende expertise en reputatie". Neels is daar zelf ook erg tevreden op: "Pharma.be was een erg boeiende werkomgeving, zo op het kruispunt van ondernemen, overheid, onderzoek, ... Ik ben erg trots op het team van experts dat we hebben uitgebouwd. We hebben net nog met premier Elio Di Rupo een platform opgericht om na te gaan hoe de biofarmasector - de grootste private investeerder in onderzoek en ontwikkeling - optimaal kan ingezet worden in het relanceplan van de regering. Met minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx konden we ook een stabiliteitspact sluiten. Mooie staaltjes privaat-publieke samenwerking, waar ik trots op ben." (SD)