Clerix verdiende als onderzoeksjournalist zijn sporen bij Mo*magazine. Als lid van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) werkte hij mee aan de onthullingen in de LuxLeaks- en SwissLeaksdossiers. Voor LuxLeaks won hij in 2015 de Belfius-persprijs en De Loep, uitgereikt door de VVOJ - de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten.

Clerix is gespecialiseerd in veiligheid in de brede zin van het woord: defensie, politie- en inlichtingendiensten, strijd tegen terrorisme en radicalisering en de georganiseerde misdaad. Daarover schreef hij ook meerdere boeken. Hij is ook een kenner van de voormalige Sovjet-Unie.

Clerix verdiende als onderzoeksjournalist zijn sporen bij Mo*magazine. Als lid van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) werkte hij mee aan de onthullingen in de LuxLeaks- en SwissLeaksdossiers. Voor LuxLeaks won hij in 2015 de Belfius-persprijs en De Loep, uitgereikt door de VVOJ - de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten.Clerix is gespecialiseerd in veiligheid in de brede zin van het woord: defensie, politie- en inlichtingendiensten, strijd tegen terrorisme en radicalisering en de georganiseerde misdaad. Daarover schreef hij ook meerdere boeken. Hij is ook een kenner van de voormalige Sovjet-Unie.