De redactie van de Franstalige krant La Dernière Heure heeft een nieuwe dreigbrief ontvangen aan het adres van koningin Fabiola. Dat hebben de televisiezenders VTM en RTL-TVi gemeld.

Indien de koningin op de Franstalige zender RTL niet komt antwoorden op de vragen van de briefschrijver, hangt haar de dood boven het hoofd. De auteur wil haar uitvragen over de koninklijke dotatie. Daarnaast wil de briefschrijver ook weten of ze ooit een buitenechtelijke relatie heeft gehad met de Joegoslavische ex-dictator Tito.

In de brief staan er ook specifieke details over de mogelijke moordpoging. Zo zal de dreiging komen vanuit de lucht, zal de politie verpletterd worden door een auto en zal er zure regen vallen op het defilé op 21 juli.

Kruisboog

Net als de vorige dreigbrief van mei 2009, waarin een onbekende dreigde de koningin te vermoorden met een kruisboog, verwijst de nieuwe brief ook nu naar de nationale feestdag. De politie neemt de dreiging ernstig en is een onderzoek gestart.

De redactie van de Franstalige krant La Dernière Heure heeft een nieuwe dreigbrief ontvangen aan het adres van koningin Fabiola. Dat hebben de televisiezenders VTM en RTL-TVi gemeld. Indien de koningin op de Franstalige zender RTL niet komt antwoorden op de vragen van de briefschrijver, hangt haar de dood boven het hoofd. De auteur wil haar uitvragen over de koninklijke dotatie. Daarnaast wil de briefschrijver ook weten of ze ooit een buitenechtelijke relatie heeft gehad met de Joegoslavische ex-dictator Tito. In de brief staan er ook specifieke details over de mogelijke moordpoging. Zo zal de dreiging komen vanuit de lucht, zal de politie verpletterd worden door een auto en zal er zure regen vallen op het defilé op 21 juli.Kruisboog Net als de vorige dreigbrief van mei 2009, waarin een onbekende dreigde de koningin te vermoorden met een kruisboog, verwijst de nieuwe brief ook nu naar de nationale feestdag. De politie neemt de dreiging ernstig en is een onderzoek gestart.